Pesto Rosso – červené talianske pesto

Doprajte si Taliansko kedykoľvek, vďaka pesto Rosso

Domáce Pesto Rosso je rýchle a nenáročne na prípravu a je dokonalým doplnkom k čerstvo uvareným cestovinám. Kečup mu naozaj nemôže konkurovať. Stačí hodiť všetky ingrediencie do mixéra a mixovať, kým sa nedosiahne dokonalá konzistencia, a potom pridať olivový olej. To je všetko, čo musíte urobiť! Okrem toho, že ozvláštni vaše cestoviny je to tiež perfektný darček. Stačí ho pekne zabaliť. Teda za predpokladu, že ho najskôr celé nezjete sami.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g sušených paradajok v oleji
30 g píniových orieškov
50 g parmezánu
1/2zväzku bazalky
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
alebo Mixér

Nutričné hodnoty

128 Kalórie
3 g Sacharidy
10 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava ingrediencií

Paradajky nechajte odkvapkať. Bazalku umyte a osušte. Cesnak ošúpte.
Hotovo
2.

Zmiešajte pesto

Všetky prísady okrem olivového oleja vložte do nádoby mixéra a mixujte 10 sekúnd pri vysokých otáčkach. Pomocou stierky stlačte všetky prísady. Postupne pridávajte olivový olej a znova a znova krátko mixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pesto vo vzduchotesných nádobách vydrží v chladničke až dva týždne.
 Uložiť ako PDF