Pesto Rosso – červené talianske pesto
Super jednoduché
Doprajte si Taliansko kedykoľvek, vďaka pesto Rosso
Domáce Pesto Rosso je rýchle a nenáročne na prípravu a je dokonalým doplnkom k čerstvo uvareným cestovinám. Kečup mu naozaj nemôže konkurovať. Stačí hodiť všetky ingrediencie do mixéra a mixovať, kým sa nedosiahne dokonalá konzistencia, a potom pridať olivový olej. To je všetko, čo musíte urobiť! Okrem toho, že ozvláštni vaše cestoviny je to tiež perfektný darček. Stačí ho pekne zabaliť. Teda za predpokladu, že ho najskôr celé nezjete sami.
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g sušených paradajok v oleji | |
30 g píniových orieškov | |
50 g parmezánu | |
1/2zväzku bazalky | |
2 strúčiky cesnaku | |
100 ml olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľné | |
alebo Mixér |
Nutričné hodnoty
128
Kalórie
3 g
Sacharidy
10 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava ingrediencií
Paradajky nechajte odkvapkať. Bazalku umyte a osušte. Cesnak ošúpte.
Hotovo
2.
Zmiešajte pesto
Všetky prísady okrem olivového oleja vložte do nádoby mixéra a mixujte 10 sekúnd pri vysokých otáčkach. Pomocou stierky stlačte všetky prísady. Postupne pridávajte olivový olej a znova a znova krátko mixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pesto vo vzduchotesných nádobách vydrží v chladničke až dva týždne.