Pečené ovsené vločky z teplovzdušnej fritézy

Pečené ovsené vločky z teplovzdušnej fritézy: Raňajkový zážitok pre gurmánov

Každý z nás pozná ovsené vločky ako jedno z najzdravších a najchutnejších raňajkových jedál. Ale čo keby sme vám povedali, že existuje spôsob, ako ich vylepšiť? Predstavujeme vám pečené ovsené vločky z teplovzdušnej fritézy, ktoré svojou konzistenciou pripomínajú lahodný ovocný koláč. Nie su to len obyčajné raňajky, ale skutočný gurmánsky zážitok!

Prejsť na recept

Ovsené vločky sú známe svojimi výživovými hodnotami a množstvom zdravotných výhod. Sú bohaté na vlákninu, ktorá napomáha tráveniu, a obsahujú esenciálne vitamíny a minerály, potrebné pre správne fungovanie nášho tela. Okrem toho sú výborným zdrojom energie, ktorá nás nabije na celý deň. A s novým spôsobom prípravy, kedy vločky získajú konzistenciu koláča, sú ešte atraktívnejšie aj pre tých, ktorí by inak ovseným vločkám odolávali.

Zdravý koláč z teplovzdušnej fritézy

Možno si myslíte, že slová “zdravý” a “koláč” k sebe nepasujú, ale v prípade pečených ovsených vločiek z teplovzdušnej fritézy je to skutočnosť. Teplovzdušná fritéza nám umožňuje pripraviť pokrmy bez nadmerného množstva tuku, čo znamená, že tento koláč je nielen chutný, ale aj zdravý. Vďaka tejto metóde prípravy môžeme vychutnať všetky výhody ovsených vločiek bez obáv o príjem zbytočných kalórií.

Pečené ovsené vločky z teplovzdušnej fritézy sú preto ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú chutný, zdravý a rýchly raňajkový pokrm. Sú vegánske, rýchlo sa pripravujú a sú skvelým začiatkom dňa. Raňajky nikdy neboli také zaujímavé a lahodné! Prečo teda nevyskúšať niečo nové a spestriť si raňajkový repertoár? Vezmite si recept, zapnite teplovzdušnú fritézu a nechajte sa unášať vôňami a chuťami tohto výnimočného raňajkového pokrmu.

Hľadáte viac zaujímavých tipov na raňajky, možno aj slávnostnejšie, akými sú napríklad Valentísnké? Potom by vám nemal ujsť náš článok Valentínske raňajky: špeciálne ráno pre vašu polovičku. A ak je pre vás teplovzdušná fritéza niečím nový alebo by ste si chceli overiť, či máte všetky potrebné informácie, potom si prečítajte Ako naplno využiť teplovzdušnú fritézu? alebo Čo variť v teplovzdušnej fritéze?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 zrelý banán
60 g ovsených placiek
20 g chia semienok
240 ml vegánskej alternatívy mlieka
115 ml sójového jogurtu prípadne kokosového jogurtu
60 g arašidového masla
2lyžice javorového sirupu
100 g čučoriedok
50 g černíc
50 g jahôd
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

187 Kalórie
22 g Sacharidy
8 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Ošúpte banán. Umyte čučoriedky a jahody. Jahody nakrájajte na plátky.
Hotovo
2.

Príprava pečených ovsených vločiek

Banán roztlačíme v pekáči teplovzdušnej fritézy. Pridáme ostatné prísady okrem černíc a jahôd a všetko spolu dobre premiešame. Na cesto rozložíme jahody a černice.
Hotovo
3.

Pečené ovsené vločky

Pečieme 20 minút pri 180 °C v teplovzdušnej fritéze.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF