Pečené gaštany
Super jednoduché
Príprava gaštanov nie je vôbec zložitá. Poznáte túto dobrotu len z vianočných trhov alebo jarmokov? V tomto recepte sa dozviete, ako gaštany upiecť doma. Použiť ich môžete aj do jesenných receptov. Neváhajte vyskúšať!
Suroviny
Vyberte počet porcií
Akékoľvek množstvo gaštanov alebo sladkých gaštanov |
Nutričné hodnoty
364
Kalórie
70 g
Sacharidy
4 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Gaštany roztriedime a ostrým nožom ich priečne narežeme od špičky až po dužinu.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 175 °C.
Hotovo
3.
Pečieme gaštany
Gaštany položte na plech a pečte 20 - 30 minút. Sú hotové, keď šupka na okrajoch mierne sčernie a vyklenie sa smerom von. Gaštany nechajte vychladnúť, ošúpte ich a vychutnajte si ich.
Hotovo
Poznámky
Keďže gaštanov môžete upiecť ľubovoľné množstvo, jedna porcia v tomto recepte predstavuje 200 g gaštanov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.