Pečené gaštany

Príprava gaštanov nie je vôbec zložitá. Poznáte túto dobrotu len z vianočných trhov alebo jarmokov? V tomto recepte sa dozviete, ako gaštany upiecť doma. Použiť ich môžete aj do jesenných receptov. Neváhajte vyskúšať!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
Akékoľvek množstvo gaštanov alebo sladkých gaštanov

Nutričné hodnoty

364 Kalórie
70 g Sacharidy
4 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Gaštany roztriedime a ostrým nožom ich priečne narežeme od špičky až po dužinu.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 175 °C.
Hotovo
3.

Pečieme gaštany

Gaštany položte na plech a pečte 20 - 30 minút. Sú hotové, keď šupka na okrajoch mierne sčernie a vyklenie sa smerom von. Gaštany nechajte vychladnúť, ošúpte ich a vychutnajte si ich.
Hotovo

Poznámky

Keďže gaštanov môžete upiecť ľubovoľné množstvo, jedna porcia v tomto recepte predstavuje 200 g gaštanov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF