Volské oko s pestom

Volské oko s pestom: raňajky na špeciálne príležitosti

Volské oko s pestom premenia klasické vyprážané vajíčka na skutočné gurmánske raňajky. Na kúsku chleba s avokádom je vajce s pestom a fetou ako výstavný artikel. Samozrejme, nesmieme opomenúť brilantnú kombináciu chutí. Chcete to vyskúšať? Je to pre vás novinka? Tak poďme na to! Pre viac raňajkových receptov si určite pozrite nás archív plný inšpirácie.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2plátky chleba
2 vajcia
1PL pesta
100 g syru feta
1/2 avokáda
1/2 citróna
1/4zväzku petržlenovej vňate
1ČL chilli vločiek nepovinné
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

433 Kalórie
30 g Sacharidy
26 g Tuky
17 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Rozdrvte syr feta. Nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu z citróna. Avokádo ošúpte a roztlačte na dva plátky chleba. Osolíte a okoreňte.
Hotovo
2.

Osmažte vajce

Do panvice nalejte pesto. Pridajte rozdrobenú fetu a na zmesi pesta a fety usmažte vajcia. Dochutíme soľou, korením a chilli vločkami. Prikryte pokrievkou a smažte na miernom ohni, kým bielka nezatuhnú.
Hotovo
3.

Servírujte

Každé vajce položte na jeden plátok chleba. Pridajte citrónovú kôru a šťavu, posypte petržlenovou vňaťou a pochutnajte si.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF