Paprikové múmie

Paprikové múmie s pikantnou náplňou sa dokonale hodia do vášho halloweenskeho menu. Tento jednoduchý recept vyzerá strašidelne, zasýti vás a je veľmi chutný. Kombinácia chrumkavej papriky, maslového lístkového cesta a pikantnej náplne z mletého mäsa je ideálny tip na pohostenie návštevy.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 špicaté papriky vo vašej obľúbenej farbe
250 g mletého hovädzieho mäsa
1 malá cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 malý baklažán
100 g strúhanej goudy
200 g lístkového cesta
1PL paradajkového pretlaku
1PL sójovej omáčky
1PL cukru
2PL rastlinného oleja
8 cukrových očí na zdobenie ako oči môžete použiť aj olivy alebo iné veci
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

530 Kalórie
27 g Sacharidy
35 g Tuky
23 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Papriky umyte, rozpoľte a zbavte semien. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Baklažán umyte a nakrájajte na drobné kocky.
Hotovo
2.

Plnku osmažte

Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom mleté mäso, cibuľu a cesnak. Po 5 minútach pridajte baklažán, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, cukor, soľ a korenie a varte 10 minút.
Hotovo
3.

Naplňte papriky

Polovice paprík rovnomerne naplňte zmesou. Lístkové cesto nakrájajte na pásiky široké asi 0,5 cm a obtočte okolo papriky.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 200 °C.
Hotovo
5.

Upečte paprikové múmie

Múmie z papriky pečieme asi 20 minút, kým paprika nezmäkne a lístkové cesto nie je chrumkavé. Po upečení ozdobíme očami.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF