Najlepšie muffiny z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Upečte najlepšie muffiny len horúcim vzduchom
Piecť muffiny v teplovzdušnej fritéze? Rozhodne! Je to super rýchle a super jednoduché riešenie. Najmä vtedy, keď vám stačí len zopár kúskov muffinov. Teplovzdušnú fritézu nemusíte predhrievať, ušetríte tak čas a energie. Naviac sa nemusíte báť, že by boli muffiny upečené nerovnomerne. Vďaka prudiacemu vzduchu budú tieto dobroty na povrchu krásne chrumkavé. Pozdáva sa vám to? Potom vyskúšajte náš recept na najlepšie muffiny z teplovzdušnej fritézy
Ak ste si obľúbili teplovzdušnú fritézu, potom odporúčame vyskúšať naše sušienky s arašidovým maslom alebo škoricové slimáky z lístkového cesta. My ich doslova milujeme.
Suroviny
Vyberte počet porcií
125 g múky | |
75 g cukru | |
1balíček vanilkového cukru | |
2ČL sódy bikarbóny | |
100 g vegánskej čokolády použili sme jemnú horkú čokoládu | |
40 g rastlinného oleja mandľového mlieka | |
1 TL citrónovej šťavy | |
75 g vegánskeho jogurtu použili sme ovsený jogurt |
Pomôcky
6 formičiek na muffiny Odporúčame silikónové formy, pretože papierové formy sa často deformujú. | |
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
282
Kalórie
39 g
Sacharidy
12 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Vymieste cesto
Všetky ingrediencie okrem čokolády vymiešajte na cesto. Čokoládu nasekajte a vmiešajte do cesta.
Hotovo
2.
Upečte muffiny
Cesto s čokoládou rozdeľte do 6 foriem na muffiny, vložte do teplovzdušnej fritézy a pečte pri teplote 150 °C asi 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete muffiny piecť aj v rúre pri 180 °C približne 20 minút.