Losos na grile

Poznáte niečo lahodnejšie, než je losos na grile?

Grilovanie lososa je rýchle a vám a vašim hosťom na grile ponúka skvelú alternatívu ku klobáse, steaku z krkovičky a podobne. Losos by sa kvôli svojej pomerne jemnej štruktúre nemal grilovať priamo pri vysokej teplote. Preto ho veľmi jemne dusíme na miernom ohni v malom balíčku z alobalu. Ryba tak zostane pekne šťavnatá a ružová a z grilu vyjde s dokonalým stupňom prepečenia. Rozpáľte svoj obľúbený gril a pripravte si naozaj chutného grilovaného lososa!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2kusy filetu z lososa každý približne 150 g
2 strúčiky cesnaku
1 limetka
3PL sójovej omáčky
1PL hnedého cukru
2PL vody
2PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
gril Pri tomto recepte nezáleží na tom, či používate elektrický gril, plynový gril alebo gril na drevené uhlie.
alobal
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

388 Kalórie
7 g Sacharidy
25 g Tuky
35 g Bielkoviny

Postup

1.

Zmiešajte marinádu

Ošúpte a najemno nakrájajte cesnak. Kôru z limetky nastrúhajte a vytlačte z nej šťavu. Oboje zmiešajte so sójovou omáčkou, vodou, olejom a hnedým cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
2.

Marinujte

Lososa opláchnite v studenej vode a zalejte ho marinádou. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.

Obalenie

Lososa položte na veľký kus alobalu a uzavrite ho tak, aby z neho nemohla uniknúť žiadna tekutina. (Zeleninu, bylinky a iné možno tiež grilovať).
Hotovo
4.

Predhriatie grilu

Gril predhrejte na stredný nepriamy ohrev.
Hotovo
5.

Gril

Lososové balíčky grilujte v nepriamej zóne grilu (t. j. nie priamo nad zdrojom tepla) približne 30 minút. Losos je hotový, keď je ešte jemne ružový a póry na povrchu sa mierne otvorili.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF