Losos na grile
Super jednoduché
Poznáte niečo lahodnejšie, než je losos na grile?
Grilovanie lososa je rýchle a vám a vašim hosťom na grile ponúka skvelú alternatívu ku klobáse, steaku z krkovičky a podobne. Losos by sa kvôli svojej pomerne jemnej štruktúre nemal grilovať priamo pri vysokej teplote. Preto ho veľmi jemne dusíme na miernom ohni v malom balíčku z alobalu. Ryba tak zostane pekne šťavnatá a ružová a z grilu vyjde s dokonalým stupňom prepečenia. Rozpáľte svoj obľúbený gril a pripravte si naozaj chutného grilovaného lososa!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2kusy filetu z lososa každý približne 150 g | |
2 strúčiky cesnaku | |
1 limetka | |
3PL sójovej omáčky | |
1PL hnedého cukru | |
2PL vody | |
2PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
gril Pri tomto recepte nezáleží na tom, či používate elektrický gril, plynový gril alebo gril na drevené uhlie. | |
alobal | |
kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
388
Kalórie
7 g
Sacharidy
25 g
Tuky
35 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zmiešajte marinádu
Ošúpte a najemno nakrájajte cesnak. Kôru z limetky nastrúhajte a vytlačte z nej šťavu. Oboje zmiešajte so sójovou omáčkou, vodou, olejom a hnedým cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
2.
Marinujte
Lososa opláchnite v studenej vode a zalejte ho marinádou. Nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.
Obalenie
Lososa položte na veľký kus alobalu a uzavrite ho tak, aby z neho nemohla uniknúť žiadna tekutina. (Zeleninu, bylinky a iné možno tiež grilovať).
Hotovo
4.
Predhriatie grilu
Gril predhrejte na stredný nepriamy ohrev.
Hotovo
5.
Gril
Lososové balíčky grilujte v nepriamej zóne grilu (t. j. nie priamo nad zdrojom tepla) približne 30 minút. Losos je hotový, keď je ešte jemne ružový a póry na povrchu sa mierne otvorili.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.