Grilovaný baklažán
Super jednoduché
Nie len príloha: Grilovaný baklažán
Grilovanie baklažánu je naozaj dobrý spôsob, ako do grilovania vniesť závan čerstvého vzduchu. Správne pripravená zelenina chutí neuveriteľne dobre a vyzerá skvele ako príloha alebo hlavný hráč na tanieri. Aby boli plátky baklažánu mimoriadne chutné, marinujeme ich a po grilovaní ich polejeme vegánskou jogurtovou omáčkou, posypeme semienkami granátového jablka a vlašskými orechmi. Kombinácia, ktorú nebudete môcť dostať z hlavy!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 baklažány | |
50 g semienok granátového jablka | |
2porcie vegánskej jogurtovej omáčky | |
2PL olivového oleja | |
1PL citrónovej šťavy | |
1 strúčik cesnaku | |
1PL soli | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Grill Tento recept môžete pripraviť na akomkoľvek type grilu. |
Nutričné hodnoty
272
Kalórie
18 g
Sacharidy
15 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Baklažány nechajte odkvapkať
Baklažány umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm. Zmiešajte ich so soľou a nechajte 15 minút odkvapkávať.
Hotovo
2.
Pripravte marinádu
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Hotovo
3.
Baklažány marinujte
Baklažány opláchnite a osušte. Zmiešajte s marinádou a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
Hotovo
4.
Predhriatie grilu
Gril predhrejte na stredný priamy oheň.
Hotovo
5.
Baklažány ugrilujte
Plátky baklažánu grilujte približne 3 minúty z každej strany. V polovici pečenia otočte o 45-90 °C, aby ste dosiahli pekný grilovací vzor.
Hotovo
6.
Podávajte
Grilované plátky baklažánu ozdobte vegánskou jogurtovou omáčkou, semienkami granátového jablka a jadrami vlašských orechov.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.