Grilovaný baklažán

Nie len príloha: Grilovaný baklažán

Grilovanie baklažánu je naozaj dobrý spôsob, ako do grilovania vniesť závan čerstvého vzduchu. Správne pripravená zelenina chutí neuveriteľne dobre a vyzerá skvele ako príloha alebo hlavný hráč na tanieri. Aby boli plátky baklažánu mimoriadne chutné, marinujeme ich a po grilovaní ich polejeme vegánskou jogurtovou omáčkou, posypeme semienkami granátového jablka a vlašskými orechmi. Kombinácia, ktorú nebudete môcť dostať z hlavy!

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 baklažány
50 g semienok granátového jablka
2porcie vegánskej jogurtovej omáčky
2PL olivového oleja
1PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1PL soli
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Grill Tento recept môžete pripraviť na akomkoľvek type grilu.

Nutričné hodnoty

272 Kalórie
18 g Sacharidy
15 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Baklažány nechajte odkvapkať

Baklažány umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm. Zmiešajte ich so soľou a nechajte 15 minút odkvapkávať.
Hotovo
2.

Pripravte marinádu

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Hotovo
3.

Baklažány marinujte

Baklažány opláchnite a osušte. Zmiešajte s marinádou a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
Hotovo
4.

Predhriatie grilu

Gril predhrejte na stredný priamy oheň.
Hotovo
5.

Baklažány ugrilujte

Plátky baklažánu grilujte približne 3 minúty z každej strany. V polovici pečenia otočte o 45-90 °C, aby ste dosiahli pekný grilovací vzor.
Hotovo
6.

Podávajte

Grilované plátky baklažánu ozdobte vegánskou jogurtovou omáčkou, semienkami granátového jablka a jadrami vlašských orechov.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF