Ľadová káva s malinovým sirupom

Ľadová káva si s ovocím skutočne rozumie

Ľadová káva s malinovým sirupom – naša letná vychytávka dá vašej rannej kávovej rutine letný nádych. Stačí, ak očistíte niekoľko malín, dáte ich do pohára a zalejete hotovou kávou a mliečnou penou. Množstvo cukru si prispôsobte presne podľa vašej chuti. A ak nemáte radi zrniečka, jednoducho preceďte malinové pyré cez veľmi jemné sitko. Samozrejme, kávu si môžete osladiť aj inými bobuľovitými plodmi či ovocím. Jednoducho to vyskúšajte!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g malín
80 g cukru
300ml plnotučného mlieka prípadne vegánske mlieko pre baristov
200 ml kávy
6 veľkých kociek ľadu
Pomôcky
Kávovar voliteľný, prípadne kanvica alebo iný spôsob prípravy čiernej kávy
Napeňovač mlieka

Nutričné hodnoty

300 Kalórie
52 g Sacharidy
6 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte sirup

Maliny umyte a osušte. Dajte ich do hrnca s cukrom a vodou. Varte na miernom ohni približne 30 minút. Maliny roztlačte vidličkou.
Hotovo
2.

Pripravte ľadovú kávu

Uvarte čerstvú kávu a nechajte ju mierne vychladnúť. Speňte mlieko.
Hotovo
3.

Podávajte ľadovú kávu

Rozdeľte kocky ľadu do dvoch vysokých pohárov. Do každého pohára nalejte dve polievkové lyžice malinového sirupu. Pridajte kávu a dolejte mliečnou penou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF