Kuracie nugetky z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Kuracie nugetky z teplovzdušnej fritézy: Zdravší fast food Prípravou v teplovzdušnej fritéze totiž ušetríte veľa tuku a môžete si vychutnať chrumkavé kúsky bez výčitiek svedomia. Naše krehké kuracie filé obalíme v kukuričných lupienkoch. Pretože je jednoducho neporovnateľne chrumkavé a vyvoláva v nás pocit, akoby sme jedli v tej slávnej kuracej reštaurácii. Je vaša fritéza už pripravená?
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g kuracieho prsného filé | |
150 g kukuričných vločiek nesladených | |
2 vajcia | |
80 g múky | |
2lyžičky mletej papriky | |
2lyžičky cesnakového prášku | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
tĺčik na mäso voliteľne | |
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
619
Kalórie
60 g
Sacharidy
11 g
Tuky
67 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Kuracie prsia opláchneme v studenej vode, osušíme a nakrájame na kúsky. V druhom tanieri rozbijeme dve vajcia a rozšľaháme ich. Na inom tanieri ochutíme múku cesnakom, mletou paprikou a soľou a korením. Kukuričné lupienky mierne rozztlčieme kuchynským valčekom v sáčku na mrazenie a položíme na tretí tanier.
Hotovo
2.
Kuracie mäso opečieme
Kúsky kurčaťa najprv obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v kukuričných lupienkoch.
Hotovo
3.
Vyprážajte kuracie nugetky
Nastavte teplovzdušnú fritézu na 200 °C a 12 minút. Ak je to potrebné, smažte na viackrát aby sa nugetky nemuseli ukladať na seba.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.