Domáce zeleninové lupienky
Domáce zeleninové lupienky? V sušičke je to jednoduché a šetrné. Pomalé sušenie zeleninových plátkov totiž zachováva množstvo živín a vy máte občerstvenie s mnohými hodnotnými zložkami. Či už je to na filmový večer, občerstvenie pre deti alebo pre vás, keď potrebujete povzbudiť v kancelárii, s týmto receptom už nikdy nebudete chcieť kúpiť obyčajné čipsy! Mimochodom, s jedným z našich vegánskych dipov, ako je jogurtová alebo cesnaková omáčka, môžete vytvoriť dokonalé vegánske občerstvenie.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 červená repa | |
1 sladký zemiak | |
2 mrkvy | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Sušička |
Nutričné hodnoty
280
Kalórie
56 g
Sacharidy
1 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Zeleninu ošúpte a nakrájajte na rovnomerné tenké plátky. Dochutíme soľou a korením.
Hotovo
2.
Sušenie zeleninových lupienkov
Plátky zeleniny rozložte na mriežky sušičky s určitým odstupom a sušte 10 hodín pri teplote do 60 °C.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.