Kalerábový šalát s jablkom
Super jednoduché
Kalerábový šalát ako ho nepoznáte
Kalerábový šalát s jablkom je vynikajúcou alternatívou klasického zeleného šalátu. Jablko dodáva tomuto receptu sviežosť a dokonale harmonizuje s vlašskými orechmi, rukolou a červenou cibuľou. Vyskúšaj túto nezvyčajnú kombináciu a nechaj sa prekvapiť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 1 kaleráb cca 300 g | |
| 1 jablko cca 150 g | |
| 10 g vlašských orechov | |
| 1/2 červenej cibule | |
| 50 g rukoly | 
Na dresing
| 2PL bieleho vínneho octu | |
| 2PL olivového oleja | |
| 2ČL agávového sirupu | |
| soľ a korenie podľa chuti | 
Pomôcky
Nutričné hodnoty
					287
											Kalórie
									
							
					24 g
											Sacharidy
									
							
					18 g
											Tuky
									
							
					5 g
											Bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Na šalát
Kaleráb ošúpte, rozkrojte na štvrtiny a strúhadlom nastrúhajte na tenké plátky. Zmiešajte so soľou a nechajte 10 minút postáť. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Na prípravu dresingu
Zmiešajte všetky prísady. Dochuťte soľou a korením. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Príprava prísad
Vlašské orechy nahrubo nasekajte. Jablko umyte, zbavte jadrovníka, nakrájajte na štvrtiny a tiež nastrúhajte na tenké plátky. Rukolu umyte a osušte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte ju na jemné pásiky.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Príprava šalátu
Všetko spolu zmiešajte, ochuťte a nechajte postáť aspoň 30 minút v chladničke.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




