Hrášková pomazánka

Hrášková pomazánka sa hodí aj vyprážanej treske

Hráškový dip je jednoduchý a geniálny nápad, ako do svojej kuchyne pridať vegánsky dip. Hráškové pyré chutí dobre ako vegánska nátierka, ale dá sa použiť aj ako dip na chlieb, zeleninové tyčinky alebo zemiakové placky. Navyše je veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu. Farebný hráškový dip je preto skutočným všestranným pomocníkom vo vegánskej kuchyni. Prečo ho nevyskúšať hneď teraz!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g hrášok
70 ml zeleninový vývar
1 bio citrón
1/2zväzok mäty
1/2zväzok petržlenu
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

121 kalórie
15 g sacharidy
1 g tuk
9 g bielkoviny

Postup

1.

Uvarte hrach

Hrášok varte vo vriacej osolenej vode približne 2-4 minúty. Zeleninový vývar zmiešajte zvlášť a priveďte do varu.
Hotovo
2.

Pripravte si bylinky

Citrón umyte v horúcej vode a nastrúhajte kôru. Vytlačte šťavu. Petržlenovú vňať a mätu umyte, osušte a nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.

Mixujte

Všetky prísady rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri, dochuťte soľou a korením. Vychlaďte alebo si vychutnajte ihneď.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF