Hrášková pomazánka
Hrášková pomazánka sa hodí aj vyprážanej treske
Hráškový dip je jednoduchý a geniálny nápad, ako do svojej kuchyne pridať vegánsky dip. Hráškové pyré chutí dobre ako vegánska nátierka, ale dá sa použiť aj ako dip na chlieb, zeleninové tyčinky alebo zemiakové placky. Navyše je veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu. Farebný hráškový dip je preto skutočným všestranným pomocníkom vo vegánskej kuchyni. Prečo ho nevyskúšať hneď teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g hrášok | |
70 ml zeleninový vývar | |
1 bio citrón | |
1/2zväzok mäty | |
1/2zväzok petržlenu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
121
kalórie
15 g
sacharidy
1 g
tuk
9 g
bielkoviny
Postup
1.
Uvarte hrach
Hrášok varte vo vriacej osolenej vode približne 2-4 minúty. Zeleninový vývar zmiešajte zvlášť a priveďte do varu.
Hotovo
2.
Pripravte si bylinky
Citrón umyte v horúcej vode a nastrúhajte kôru. Vytlačte šťavu. Petržlenovú vňať a mätu umyte, osušte a nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.
Mixujte
Všetky prísady rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri, dochuťte soľou a korením. Vychlaďte alebo si vychutnajte ihneď.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.