Grilované zeleninové špízy
Super jednoduché
Grilované zeleninové špízy – povinnosť každej grilovačky
Grilované zeleninové špízy? Je vôbec niečo jednoduchšie? Sú veľmi chutné a ideálne na ďalšiu grilovaciu párty. Na špízy dávame veľa zdravej zeleniny, od paradajok po papriky a huby. Predtým, ako ich dáme na rozpálený gril, ich naložíme do veľmi jednoduchej marinády, ktorá je skutočným hitom pre všetkých milovníkov cesnaku. Nechajte sa presvedčiť naším receptom a vneste do svojho grilovania pestré farby! Samozrejme, na špízy môžete dať čokoľvek, na čo máte chuť. Buďte kreatívni! Mimochodom: Ak si pripravujete špízy na drevených paličkách, namočte ich predtým na hodinu do vody. Zabránite tak ich príliš rýchlemu spáleniu na grile.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 červená paprika | |
1 žltá paprika | |
2 cibule | |
1 veľká cuketa | |
20 koktailových paradajok | |
15 šampiňónov |
Na marinádu
2stonky tymiánu | |
2 strúčiky cesnaku | |
1PL olivového oleja | |
1/2PL citrónovej šťavy | |
soľ a korenie podľa chuti) |
Pomôcky
gril | |
grilovacie špízy drevené alebo kovové |
Nutričné hodnoty
43
Kalórie
4 g
Sacharidy
2 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte zeleninu
Umyte papriku, cuketu, huby a paradajky. Ošúpte a nadrobno nasekajte cibuľu. Z papriky odstráňte semená. Papriku, cibuľu a cuketu nakrájajte na približne 4 x 4 cm veľké kúsky. Huby nechajte vcelku alebo ich rozrežte na polovicu, podľa ich veľkosti.
Hotovo
2.
Na marinádu
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Umyte tymián, osušte ho a odtrhnite lístky od stonky. Nakrájajte ich tiež nadrobno. Zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.
Špízy naaranžujte
Zeleninu striedavo napichujte na špajdle, potrite marinádou a nechajte marinovať aspoň jednu hodinu.
Hotovo
4.
Gril
Gril pripravte na stredný oheň. Špízy grilujte približne 5 minút z každej strany. Ak je zelenina ešte veľmi tvrdá na skus, jednoducho ju umiestnite do nepriamej zóny a (ak je to možné) zatvorte pokrievku, aby sa zelenina dokončila.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.