Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly

Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rýchly a neodolateľný recept. Dnes ho dokonca pripravujeme s našimi domácimi gnocchi. Keď sú uvarené a orestované, zostáva už len pripraviť nebeskú krémovú omáčku. A tá je hotová za 10 minút. Skutočne dobrý a rýchly recept, ktorý je ideálny aj na predprípravu jedla a konzumáciu neskôr. Je pre vás gorgonzola príliš silná? Omáčka je výborná aj s nastrúhaným parmezánom, burratou alebo iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa. Buďte kreatívni!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
4porcie gnocchi môžu byť aj kupované
1PL rastlinného oleja
200 ml smotany na varenie alebo alternatívna smotana
150 g špenátových listov mrazených alebo čerstvých
50 g gorgonzoly
1 strúčik cesnaku
1/2zväzku petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

407 Kalórie
61 g Sacharidy
11 g Tuky
11 g Bielkoviny

Postup

1.

Opečte gnocchi

Uvarené gnocchi opečieme na rastlinnom oleji zo všetkých strán dozlatista. Odložíme bokom.
Hotovo
2.

Príprava prísad

Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Gorgonzolu nakrájame na väčšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Hotovo
3.

Pripravte omáčku

Na panvici orestujeme cesnak. Zalejeme smotanou na varenie. Pridáme špenát, gorgonzolu, bazalku, soľ a korenie a varíme asi 5 minút, kým špenát nezmenší svoj objem a omáčka nebude krémová. Podávajte s gnocchi.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.

Pridajte komentár