Domáca strúhanka

Strúhanka je povinná výbava vašej špajze

Domáca strúhanka je na výrobu tak jednoduchá, až tomu sami ťažko veríme. Tento jednoduchý a dômyselný recept je veľmi praktický, keď máte zvyšky chleba alebo rožkov, ale nechcete ich vyhodiť. Menej odpadu, menej plytvania potravinami a máte skvelú domácu ingredienciu na ďalšie obaľovanie rezňov. Jednoducho geniálne, však? Pri strúhanke je veľmi dôležité, aby bol chlieb naozaj suchý. Na tento účel by sa mal sušiť na vzduchu aspoň 2 dni alebo v sušičke pri teplote 50 °C aspoň 2 hodiny.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
Akékoľvek množstvo sušeného chleba alebo žemlí
Pomôcky
GrandPrix

Nutričné hodnoty

1210 Kalórie
240 g Sacharidy
9 g Tuky
40 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Chlieb alebo rožky nakrájajte na hrubšie kúsky.
Hotovo
2.

Výroba strúhanky

Kúsky chleba vložte do misky GrandPrix. V závislosti od toho, ako jemnú strúhanku chcete mať, mixujte 5-15 sekúnd pri rýchlosti 9-12. Odporúčame najskôr vhodnú hrubosť otestovať kúsok po kúsku. Strúhanku skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Hotovo

Poznámky

S bielym chlebom získate klasickú strúhanku. Môžete však použiť aj akýkoľvek iný chlieb a pripraviť si špeciálnu strúhanku zo špaldy, celozrnnej múky a mnohých ďalších. Tip 2: Pre veľkosť porcie tu počítame s 500 g bieleho chleba na porciu.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF