Domáce vyprážané tofu
Super jednoduché
Chrumkavé vyprážané tofu z teplovzdušnej fritézy
Chrumkavé vyprážané tofu je skutočná lahôdka. Môžete ho pripraviť ako súčasť šalátu, prílohu k jedlu alebo niečo úplne iné. Zistili sme, že s našou jednoduchou marinádou a trochou trpezlivosti je tofu naozaj chrumkavé a hodí sa takmer ku všetkému. Recept sa hodí aj do jedalničkov vyznávačov zdravého životného štýlu, pretože sa vypráža horúcim vzduchom. Odporúčame: Vždy si nechajte porciu marinovaného tofu v chladničke. Keď budete mať chuť, jednoducho vložte malé kocky do teplovzdušnej fritézy a za okamih si pochutnávate!
Chcete s tofu experimentovať ešte viac? Potom si pozrite naše recepty na tofu steaky a tofu špízy!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g Tofu | |
2PL sójovej omáčky | |
1PL ryžového octu | |
1PL sezamového oleja alebo rastlinný olej | |
1PL škrobu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
159
Kalórie
9 g
Sacharidy
9 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Vysušte tofu
Tofu zabaľte do kuchynskej rolky a pol hodiny ho niečím ťažkým lisujte.
Hotovo
2.
Marinujte
Nakrájajte tofu na približne 1 cm kocky. Zmiešajte so sezamovým olejom, ryžovým octom, sójovou omáčkou a škrobom. Marinujte aspoň 4 hodiny.
Hotovo
3.
Vyprážajte
Kocky tofu vyprážajte 10 minút v teplovzdušnej fritéze pri 200 °C. Raz otočte a pokračujte ďalších 10 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.