Domáce vyprážané tofu

Chrumkavé vyprážané tofu z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé vyprážané tofu je skutočná lahôdka. Môžete ho pripraviť ako súčasť šalátu, prílohu k jedlu alebo niečo úplne iné. Zistili sme, že s našou jednoduchou marinádou a trochou trpezlivosti je tofu naozaj chrumkavé a hodí sa takmer ku všetkému. Recept sa hodí aj do jedalničkov vyznávačov zdravého životného štýlu, pretože sa vypráža horúcim vzduchom. Odporúčame: Vždy si nechajte porciu marinovaného tofu v chladničke. Keď budete mať chuť, jednoducho vložte malé kocky do teplovzdušnej fritézy a za okamih si pochutnávate!

Chcete s tofu experimentovať ešte viac? Potom si pozrite naše recepty na tofu steaky a tofu špízy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g Tofu
2PL sójovej omáčky
1PL ryžového octu
1PL sezamového oleja alebo rastlinný olej
1PL škrobu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

159 Kalórie
9 g Sacharidy
9 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Vysušte tofu

Tofu zabaľte do kuchynskej rolky a pol hodiny ho niečím ťažkým lisujte.
Hotovo
2.

Marinujte

Nakrájajte tofu na približne 1 cm kocky. Zmiešajte so sezamovým olejom, ryžovým octom, sójovou omáčkou a škrobom. Marinujte aspoň 4 hodiny.
Hotovo
3.

Vyprážajte

Kocky tofu vyprážajte 10 minút v teplovzdušnej fritéze pri 200 °C. Raz otočte a pokračujte ďalších 10 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF