Domáce gnocchi
Super jednoduché
Pripravte si populárne domáce gnocchi
Výroba domácich gnocchi je manuálna práca. Avšak, keď budete sedieť nad tanierom s lahodným jedlom, poviete si, že to za to stálo. To vám garantujeme. Naviac, domáce gnocchi sa vám odvďačia nie len lahodnou chuťou, ale aj tým ako sú vlastne jednoduché. Na prípravu potrebuje 3 – 4 suroviny, ktoré máte v špajzy pravidelne. Zemiaky, múka, vajcia a použiť môžete aj trochu škrobu. To je všetko čo potrebujete na toto klasického lahodné jedlo. Na vytvarovanie typických gnocchi vám stačí ak vidlička. Fanúšik talianskej kuchyne však určite vie, že sa dajú kúpiť aj špeciálne drevené dosky s drážkami, ktoré cesto vytvarujú na požadovaný tvar, ako do talianskeho šéfkuchára. Mimochodom, pokojne cesto naplňte. Syrom, sladkými zemiakmi, či aj tekvicou. Fantázii sa medze nekladú.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg múčnych zemiakov | |
250 g múky + na miesenie a vaľkanie | |
1 vajce | |
1PL zemiakového škrobu | |
2lyžičky muškátového orieška voliteľné | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Škrabka na zemiaky alebo strúhadlo na zemiaky | |
Doska na gnocchi voliteľné |