Domáce bylinkové maslo
Výroba vlastného bylinkového masla je pre nás najväčšia zábava. Prečo? Pretože bylinkové maslo si môžete vylepšiť tak, ako ho máte radi. Bylinky, korenie a ďalšie prísady si môžete vybrať podľa vlastnej chuti a primiešať ich do masla. V tomto recepte sme vybrali klasické bylinky, ako aj cesnak a trochu čerstvého citróna. Je to skutočná pochúťka ako na chlieb, tak na chutný steak alebo na hocičo grilované. Vyskúšajte ho a experimentujte so svojimi obľúbenými ingredienciami!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g masla | |
1/2zväzku pažítky | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
1/2zväzku bazalky | |
1/2 citróna | |
2 strúčiky cesnaku | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
1920
Kalórie
10 g
Sacharidy
206 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Bylinky umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu.
Hotovo
2.
Vymiešajte bylinkové maslo
Všetky prísady zmiešajte vidličkou, kým sa všetko dobre nezmieša. Dochuťte soľou a korením. Bylinkové maslo môžete skladovať v nádobe na zaváranie alebo ho pomocou potravinovej fólie vytvarovať do rolky, ktorú potom môžete použiť po častiach.
Hotovo
Poznámky
V chladničke vám bylinkové maslo vydrží až dva týždne.
V tomto prípade je jedna porcia všetko maslo, ktoré ste prirpavili.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.