Domáce bylinkové maslo

Pripravte si domáce bylinkové maslo

Výroba vlastného bylinkového masla je pre nás najväčšia zábava. Prečo? Pretože bylinkové maslo si môžete vylepšiť tak, ako ho máte radi. Bylinky, korenie a ďalšie prísady si môžete vybrať podľa vlastnej chuti a primiešať ich do masla. V tomto recepte sme vybrali klasické bylinky, ako aj cesnak a trochu čerstvého citróna. Je to skutočná pochúťka ako na chlieb, tak na chutný steak alebo na hocičo grilované. Vyskúšajte ho a experimentujte so svojimi obľúbenými ingredienciami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g masla
1/2zväzku pažítky
1/2zväzku petržlenovej vňate
1/2zväzku bazalky
1/2 citróna
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

1920 Kalórie
10 g Sacharidy
206 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Bylinky umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu.
Hotovo
2.

Vymiešajte bylinkové maslo

Všetky prísady zmiešajte vidličkou, kým sa všetko dobre nezmieša. Dochuťte soľou a korením. Bylinkové maslo môžete skladovať v nádobe na zaváranie alebo ho pomocou potravinovej fólie vytvarovať do rolky, ktorú potom môžete použiť po častiach.
Hotovo

Poznámky

V chladničke vám bylinkové maslo vydrží až dva týždne.
V tomto prípade je jedna porcia všetko maslo, ktoré ste prirpavili.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky