Domáce bylinkové maslo

    Výroba vlastného bylinkového masla je pre nás najväčšia zábava. Prečo? Pretože bylinkové maslo si môžete vylepšiť tak, ako ho máte radi. Bylinky, korenie a ďalšie prísady si môžete vybrať podľa vlastnej chuti a primiešať ich do masla. V tomto recepte sme vybrali klasické bylinky, ako aj cesnak a trochu čerstvého citróna. Je to skutočná pochúťka ako na chlieb, tak na chutný steak alebo na hocičo grilované. Vyskúšajte ho a experimentujte so svojimi obľúbenými ingredienciami!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g masla
1/2zväzku pažítky
1/2zväzku petržlenovej vňate
1/2zväzku bazalky
1/2 citróna
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

1920 Kalórie
10 g Sacharidy
206 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Bylinky umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu.
Hotovo
2.

Vymiešajte bylinkové maslo

Všetky prísady zmiešajte vidličkou, kým sa všetko dobre nezmieša. Dochuťte soľou a korením. Bylinkové maslo môžete skladovať v nádobe na zaváranie alebo ho pomocou potravinovej fólie vytvarovať do rolky, ktorú potom môžete použiť po častiach.
Hotovo

Poznámky

V chladničke vám bylinkové maslo vydrží až dva týždne.
V tomto prípade je jedna porcia všetko maslo, ktoré ste prirpavili.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky

Pridajte komentár