Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake? Kto by odolal? Nám sa už zbiehajú slinky. Najradšej pečieme cheesecake s chrumkavým krehkým cestom. Potom ho naplníme vanilkovým tvarohovým krémom a posypeme čerstvými a lahodne ovocno-kyslými čučoriedkami. Kombinácia, ktorá sa jednoducho hodí na každé ročné obdobie. Nemyslíte? Ak chcete získať ďalšie inšpirácie na torty, určite si pozrite našu kategóriu receptov na torty.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
160 g múky
50 g cukru
1štipka soli
90 g masla
Náplň
1 kg nízkotučného tvarohu
200 g kyslej smotany
2 vajcia
1lyžička vanilkovej arómy prípadne balíček vanilkového cukru
200 ml rastlinného oleja alebo iného chuťovo neutrálneho oleja
250 ml mlieka
Na polevu
500 g čučoriedok
1vrecúško čírej tortovej polevy
3lyžice cukru
Pomôcky
Pružinová forma 24 cm

Nutričné hodnoty

444 Kalórie
42 g Sacharidy
25 g Tuky
13 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte základ

Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Vymiešajte ho s múkou, cukrom a soľou. Vymastite formu (alebo ju vyložte papierom na pečenie) a cestom vyložte dno a okraj do výšky asi 4 cm. Niekoľkokrát popichajte vidličkou a nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Na náplň

Všetky ingrediencie na náplň zmiešajte dohromady a vymišajte do hladka. Nalejte na cesto a pečte 65 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
Hotovo
4.

Na polevu

Umyte čučoriedky a rozložte ich na koláč. Z 200 ml vody a cukru uvaríme polevu podľa návodu na obale, necháme krátko vychladnúť a rovnomerne ju rozotrieme na čučoriedky. Chladíme aspoň 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Pri kúpe tortovej polevy skontrolujte, či obsahuje želatínu. Ak nie, tento koláč je vhodný pre vegetariánov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár