Dip z medvedieho cesnaku

Dip z medvedieho cesnaku: Skvelý spôsob, ako využiť darček prírody

Príroda nám každú sezónu ponúka nezvyčajné a chutné ingrediencie, ktoré môžeme začleniť do našich jedálničkov. Medvedí cesnak je jednou z týchto sezónnych delikates, ktorá je známa svojím charakteristickým cesnakovo-pórovým chuťovým profilom a vysokým obsahom vitamínov a minerálov.

Prejsť na recept

Tento dip je jednoduchý a výborný spôsob, ako pridať trochu „divočiny“ do vašich jedál. Medvedí cesnak je často dostupný od marca do mája, a tak vám odporúčame využiť túto príležitosť a pripraviť si z neho chutný dip, ktorý bude perfektným doplnkom k zeleninovým špízom, čerstvému chlebu alebo ako omáčka k mäsu.

Medvedí cesnak: Výnimočné vlastnosti a význam

Táto aromatická bylina je obľúbený nielen kvôli svojej unikátnej chuti, ale aj kvôli svojim zdravotným benefitom. Je bohatý na vitamín C, minerály a má antibakteriálne účinky, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém.

Okrem toho je to skvelý spôsob, ako pridať chuť a vôňu do rôznych pokrmov. Môže byť použitý v pestách, omáčkach, polievkach alebo dokonca aj v zeleninových šalátoch. Zaujímavosťou je, že rastie divoko v lesoch. Nájdete ho, ako inak, podľa prenikavej vône. Dajte však pozor, aby ste jeho zelené listy nezbierali v ochranných pásmach. Mohli by ste dostať pokutu.

Inšpirácia ako ešte využiť medvedí cesnak

Medvedí cesnak je len jedným z mnohých prírodných darov, ktoré môžeme využiť vo svojej kuchyni. Či už ste skúsený kuchár alebo začiatočník, využitie týchto sezónnych surovín môže pridať nový rozmer vašim kulinárskym zručnostiam. Základom kulinárskeho zážitku je totiž experimentovanie, preto neváhajte.

Pre ďalšiu inšpiráciu a skvelé recepty navštívte v našom archíve receptov. A ak chcete urobiť prípravu dipu jednoduchšou, nápomocné mixéry sú vám k dispozícii, aby vám pomohli dosiahnuť dokonalú konzistenciu pre váš dip z medvedieho cesnaku. Skúste tento jedinečný a chutný recept a objavte krásu a hodnotu, ktorú môže medvedí cesnak pridať vašim jedlám. Neoľutujete, skutočne stojí za to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1zväzok medvedieho cesnaku
300 g odtučneného tvarohu
100 g čerstvého syra
1 bio citrón
1lyžica olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér

Nutričné hodnoty

101 Kalórie
3 g Sacharidy
7 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Medvedí cesnak umyte, osušte a nasekajte nahrubo. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte polovicu šťavy.
Hotovo
2.

Zmiešajte dip

Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota alebo mixéra a na najvyššom stupni ich mixujte asi 1 minútu, kým nevznikne krémový dip. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF