Cviklový hummus

Hummus z červenej repy patrí medzi naše obľúbené dipy. Prečo? Vyzerá efektne vďaka svojej žiarivej farbe a ovocný, zemitý nádych červenej repy rýchlo dodá klasickému hummusu nový nádych. My mu jednoducho nedokážeme odolať. Hummus z červenej repy môžete použiť aj ako nátierku. Podávaný na bagete s trochou rukoly a semienkami granátového jablka, ako na našom obrázku, je výborným predjedlom alebo chuťovkou.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g červenej repy predvarenej
250 g cíceru z konzervy
2 strúčiky cesnaku
1PL tahini
2PL limetkovej šťavy
1ČL rasce
2PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér

Nutričné hodnoty

85 Kalórie
7 g Sacharidy
5 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Cesnak ošúpte, cícer dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
Hotovo
2.

Hummus rozmixujte

Všetky prísady rozmixujte na vysokých otáčkach, kým nevznikne krémový hummus. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár