Cviklový hummus
Hummus z červenej repy patrí medzi naše obľúbené dipy. Prečo? Vyzerá efektne vďaka svojej žiarivej farbe a ovocný, zemitý nádych červenej repy rýchlo dodá klasickému hummusu nový nádych. My mu jednoducho nedokážeme odolať. Hummus z červenej repy môžete použiť aj ako nátierku. Podávaný na bagete s trochou rukoly a semienkami granátového jablka, ako na našom obrázku, je výborným predjedlom alebo chuťovkou.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g červenej repy predvarenej | |
250 g cíceru z konzervy | |
2 strúčiky cesnaku | |
1PL tahini | |
2PL limetkovej šťavy | |
1ČL rasce | |
2PL olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Mixér |
Nutričné hodnoty
85
Kalórie
7 g
Sacharidy
5 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Cesnak ošúpte, cícer dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
Hotovo
2.
Hummus rozmixujte
Všetky prísady rozmixujte na vysokých otáčkach, kým nevznikne krémový hummus. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.