Cordon Bleu
Super jednoduché
Vyprážaný a lahodný Cordon Bleu
Cordon Bleu je klasika, ktorú vám dnes chceme predstaviť. Natenko vyklepaný rezeň, plnený šunkou a syrom, obalený a vypražený. Už len z toho popisu sa vám zbiehajú slinky v ústach, však? Tradične rakúsky, dnes robíme cordon bleu z teľacieho mäsa. Môžete však použiť aj bravčové alebo hydinové – podľa toho, čo máte najradšej. Cordon Bleu je rýchly a jednoduchý, no vždy je to highlight na tanieri. Prečo ho nevyskúšať hneď teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 teľacie rezne prípadne bravčové alebo hydinové | |
2 vajcia | |
2 plátky varenej šunky | |
100 g ementálu silnejšia alternatíva: Gruyere | |
50 g múky Typ 405 | |
150 g strúhanky | |
rastlinný olej na vyprážanie |
Nutričné hodnoty
615
Kalórie
44 g
Sacharidy
24 g
Tuky
23 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte rezeň
Mäso umyte studenou vodou a osušte. Ak treba, vyklepeme ho natenko. Jednu polovicu obložíme šunkou a syrom, preložíme a okraje trochu pritlačíme k sebe.
Hotovo
2.
Pripravíme cesto
Na tri samostatné taniere vysypeme múku, rozklepneme a rozšľaháme vajcia a do posledného taniera dáme strúhanku.
Hotovo
3.
Pečenie
Cordon bleu vkladáme najskôr do múky, potom do vajca a na záver do strúhanky. Druhýkrát dajte cordon blue do vajca a strúhanky, aby bola vrstva rovnomernejšia.
Hotovo
4.
Predhrejte panvicu
Panvicu s rastlinným olejom predhrejte.
Hotovo
5.
Vyprážajte cordon bleu
Cordon bleu opekajte asi 5 minút z každej strany, kým nie je plnka zlatohnedá a mäso upečené.
Hotovo
Poznámky
Do Cordon Bleu si radi zvolíme syr ementál. Ak máte radšej niečo silnejšie, môžete použiť aj Gruyere, Appenzeller alebo Gorgonzolu.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.