Cordon Bleu

Vyprážaný a lahodný Cordon Bleu

Cordon Bleu je klasika, ktorú vám dnes chceme predstaviť. Natenko vyklepaný rezeň, plnený šunkou a syrom, obalený a vypražený. Už len z toho popisu sa vám zbiehajú slinky v ústach, však? Tradične rakúsky, dnes robíme cordon bleu z teľacieho mäsa. Môžete však použiť aj bravčové alebo hydinové – podľa toho, čo máte najradšej. Cordon Bleu je rýchly a jednoduchý, no vždy je to highlight na tanieri. Prečo ho nevyskúšať hneď teraz!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 teľacie rezne prípadne bravčové alebo hydinové
2 vajcia
2 plátky varenej šunky
100 g ementálu silnejšia alternatíva: Gruyere
50 g múky Typ 405
150 g strúhanky
rastlinný olej na vyprážanie

Nutričné hodnoty

615 Kalórie
44 g Sacharidy
24 g Tuky
23 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte rezeň

Mäso umyte studenou vodou a osušte. Ak treba, vyklepeme ho natenko. Jednu polovicu obložíme šunkou a syrom, preložíme a okraje trochu pritlačíme k sebe.
Hotovo
2.

Pripravíme cesto

Na tri samostatné taniere vysypeme múku, rozklepneme a rozšľaháme vajcia a do posledného taniera dáme strúhanku.
Hotovo
3.

Pečenie

Cordon bleu vkladáme najskôr do múky, potom do vajca a na záver do strúhanky. Druhýkrát dajte cordon blue do vajca a strúhanky, aby bola vrstva rovnomernejšia.
Hotovo
4.

Predhrejte panvicu

Panvicu s rastlinným olejom predhrejte.
Hotovo
5.

Vyprážajte cordon bleu

Cordon bleu opekajte asi 5 minút z každej strany, kým nie je plnka zlatohnedá a mäso upečené.
Hotovo

Poznámky

Do Cordon Bleu si radi zvolíme syr ementál. Ak máte radšej niečo silnejšie, môžete použiť aj Gruyere, Appenzeller alebo Gorgonzolu.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF