Citrónové kura

Jednoduché, rýchle a chutné citrónové kura

Citrónové kura je jednoduché jedlo, vďaka ktorému rúra urobí väčšinu práce za vás. Napriek tomu je mäso pekné a jemné a dokonca je k nemu aromatická omáčka. Vyskúšajte náš recept a vychutnajte si šťavnaté citrónové kura. Jedlo, ktoré určite zapôsobí na vašich hostí!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
800 g kuracích kúskov podľa vášho výberu, napr. : stehná, stehná, krídelká
3 bio citróny
600 g paradajok
3vetvičky tymiánu
3vetvičky rozmarínu
12 šalotiek
3lyžice olivového oleja
100 ml zeleninového vývaru
100 ml bieleho vína
2ČL sladkej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

575 Kalórie
10 g Sacharidy
33 g Tuky
53 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte kurča

Kuracie kúsky umyte, osušte a potrite olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a paprikou.
Hotovo
2.

Pripravíme si suroviny

Paradajky umyjeme a rozpolíme. Šalotky ošúpeme a rozštvrtíme. Bylinky umyte a osušte. Vytlačte šťavu z citróna. Zvyšné citróny nakrájajte na kolieska.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Pečieme kura

Do hlbokého pekáča alebo veľkej zapekacej misy poukladáme kuracie kúsky, paradajky, šalotku a bylinky. Zmiešajte zeleninový vývar, víno a citrónovú šťavu a zalejte. Pečieme 50 minút, občas kura pokvapkáme výpekom pomocou lyžice. Kura pripravíme na servírovanie. Omáčku prepasírujeme cez sitko. Ku kurčaťu pridáme šalotku a paradajky a podľa potreby omáčku zahustíme.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Omáčku môžete po upečení zahustiť trochou kukuričného škrobu. Potom sa perfektne hodí ku kuraťu. Pridajte zemiaky a trochu zeleniny a máte poriadnu hostinu.
 Uložiť ako PDF