Citrónové kura
Super jednoduché
Jednoduché, rýchle a chutné citrónové kura
Citrónové kura je jednoduché jedlo, vďaka ktorému rúra urobí väčšinu práce za vás. Napriek tomu je mäso pekné a jemné a dokonca je k nemu aromatická omáčka. Vyskúšajte náš recept a vychutnajte si šťavnaté citrónové kura. Jedlo, ktoré určite zapôsobí na vašich hostí!
Suroviny
Vyberte počet porcií
800 g kuracích kúskov podľa vášho výberu, napr. : stehná, stehná, krídelká | |
3 bio citróny | |
600 g paradajok | |
3vetvičky tymiánu | |
3vetvičky rozmarínu | |
12 šalotiek | |
3lyžice olivového oleja | |
100 ml zeleninového vývaru | |
100 ml bieleho vína | |
2ČL sladkej papriky | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Zapekacia misa |
Nutričné hodnoty
575
Kalórie
10 g
Sacharidy
33 g
Tuky
53 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte kurča
Kuracie kúsky umyte, osušte a potrite olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a paprikou.
Hotovo
2.
Pripravíme si suroviny
Paradajky umyjeme a rozpolíme. Šalotky ošúpeme a rozštvrtíme. Bylinky umyte a osušte. Vytlačte šťavu z citróna. Zvyšné citróny nakrájajte na kolieska.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Pečieme kura
Do hlbokého pekáča alebo veľkej zapekacej misy poukladáme kuracie kúsky, paradajky, šalotku a bylinky. Zmiešajte zeleninový vývar, víno a citrónovú šťavu a zalejte. Pečieme 50 minút, občas kura pokvapkáme výpekom pomocou lyžice. Kura pripravíme na servírovanie. Omáčku prepasírujeme cez sitko. Ku kurčaťu pridáme šalotku a paradajky a podľa potreby omáčku zahustíme.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Omáčku môžete po upečení zahustiť trochou kukuričného škrobu. Potom sa perfektne hodí ku kuraťu. Pridajte zemiaky a trochu zeleniny a máte poriadnu hostinu.