Cícerové kari
Super jednoduché
Jesenné cícerové kari vás zahreje
Cícerové kari je symbolom jesene. Je rýchle, obsahuje veľa čerstvých surovín a je naozaj zdravé. S kari pastou a lahodným korením sa z neho stane veľmi výnimočný chuťový zážitok. Navyše je náš recept vegánsky. Mimochodom, bez čerstvého koriandru si túto dobrotu nevieme predstaviť. Ak však patríte do tímu, ktorý koriander nemá rád, použite čerstvú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1plechovka kokosového mlieka | |
1konzerva cíceru | |
2lyžičky žltej kari pasty | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
1 červená paprika | |
150 g cukrového hrášku | |
2lyžičky kari korenia | |
1lyžička chilli v prášku | |
1 červená chilli paprička nepovinné | |
1/2zväzku koriandra | |
1PL kokosového oleja | |
1 limetky | |
Soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
397
Kalórie
25 g
Sacharidy
27 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Papriku zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Koriander umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Nastrúhajte kôru z limetky a vytlačte z nej šťavu. Chilli papričku rozpolíme, zbavíme semienok a nakrájame nadrobno. Umyte cukrový hrášok. Cícer vložte do sita a dobre ho prepláchnite.
Hotovo
2.
Všetko opečte
Na veľkú panvicu dajte kokosový olej. Cesnak a cibuľu smažte 3 minúty. Pridajte papriku a chilli a opäť opečte. Podlejte kokosovým mliekom. Pridajte cícer, cukrový hrášok a kari pastu a varte 10 minút.
Hotovo
3.
Cícerové karí - finále
Pridajte mleté chilli, koriander, limetkovú šťavu a kôru a kari korenie. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Podávajte s ryžou.
Hotovo
Poznámky
Kari pasty sú dnes dostupné v každom supermarkete. Ak máte radi ostré, pridajte čerstvé chilli a červenú kari pastu.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.