Cícerové kari

Jesenné cícerové kari vás zahreje

Cícerové kari je symbolom jesene. Je rýchle, obsahuje veľa čerstvých surovín a je naozaj zdravé. S kari pastou a lahodným korením sa z neho stane veľmi výnimočný chuťový zážitok. Navyše je náš recept vegánsky. Mimochodom, bez čerstvého koriandru si túto dobrotu nevieme predstaviť. Ak však patríte do tímu, ktorý koriander nemá rád, použite čerstvú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1plechovka kokosového mlieka
1konzerva cíceru
2lyžičky žltej kari pasty
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
150 g cukrového hrášku
2lyžičky kari korenia
1lyžička chilli v prášku
1 červená chilli paprička nepovinné
1/2zväzku koriandra
1PL kokosového oleja
1 limetky
Soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

397 Kalórie
25 g Sacharidy
27 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Papriku zbavte jadierok a nakrájajte na kocky. Koriander umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Nastrúhajte kôru z limetky a vytlačte z nej šťavu. Chilli papričku rozpolíme, zbavíme semienok a nakrájame nadrobno. Umyte cukrový hrášok. Cícer vložte do sita a dobre ho prepláchnite.
Hotovo
2.

Všetko opečte

Na veľkú panvicu dajte kokosový olej. Cesnak a cibuľu smažte 3 minúty. Pridajte papriku a chilli a opäť opečte. Podlejte kokosovým mliekom. Pridajte cícer, cukrový hrášok a kari pastu a varte 10 minút.
Hotovo
3.

Cícerové karí - finále

Pridajte mleté chilli, koriander, limetkovú šťavu a kôru a kari korenie. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Podávajte s ryžou.
Hotovo

Poznámky

Kari pasty sú dnes dostupné v každom supermarkete. Ak máte radi ostré, pridajte čerstvé chilli a červenú kari pastu.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF