Černicový drobenkový koláč
Super jednoduché
Upečte si skutočnú klasiku: černicový drobenkový koláč
Černicový drobenkový koláč je chrumkavý, ovocný a kyslý a jednoducho chutný. V našom jednoduchom recepte sa pracuje len s jedným cestom. Jedna polovica slúži ako základ, druhá polovica je spracovaná na mrveničku. Pre vás to znamená: Menej námahy a menej špinavých misiek. Geniálne, však? Okrem toho pečieme náš černicový koláč v malej forme na pečenie. Čo je dokonalé, keď chcete len pár kúskov na popoludnie. Čakáte hostí a potrebujete viac? Potom jednoducho zdvojnásobte množstvo ingrediencií a upečte celý plát černicového koláča. Tak či onak: Tento koláč je skutočnou pochúťkou!
Suroviny
Vyberte počet porcií
210 g múky Typ 405 | |
160 g cukru | |
170 g masla | |
1 vajce | |
150 g černíc čerstvých alebo mrazených | |
1ČL škorice | |
1ČL prášku do pečiva | |
4ČL kukuričného škrobu | |
1štipka soli | |
1ČL citrónovej šťavy | |
2ČL vanilkového extraktu |
Pomôcky
1 Forma na pečenie | |
1 kuchynský robot voliteľné |
Nutričné hodnoty
471
Kalórie
56 g
Sacharidy
25 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte černice
Černice zmiešajte s polovicou cukru a citrónovou šťavou. Nechajte odstáť.
Hotovo
2.
Pripravte cesto
Zmiešajte zvyšný cukor, múku, prášok do pečiva, kukuričný škrob a soľ. Pridajte maslo, vajce a vanilkový extrakt a spracujte dohladka (môžete použiť kuchynský robot alebo ručne).
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Navrstvite strúhanku
Polovicu cesta rozložte ako základ vo forme na pečenie a pevne pritlačte. Na vrch rovnomerne rozložíme černice. Rukami rozdrobíme zvyšné cesto a poukladáme ho na černice.
Hotovo
5.
Pečieme
Černicový koláč pečieme asi 45 minút, kým nie je mrvenička zlatohnedé.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.