Bolonská omáčka z robota GrandPrix
Super jednoduché
Vylepšená talianska Bolonská omáčka
Bolonská omáčka z najobľúbenejších klasických talianskych omáčok na cestoviny. Aromatickú paradajkovú omáčku s výdatným mletým mäsom dnes ľahko pripravíte v kuchynskom robote GrandPrix. Vďaka tomu je jej príprava ešte jednoduchšia a zatiaľ čo GrandPrix robí prácu za vás, vy môžete relaxovať a upratovať kuchyňu alebo sa venovať iným činnostiam. Vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 zväzok polievkovej zeleniny | |
1 strúčik cesnaku | |
2PL olivového oleja | |
100 g kociek slaniny | |
250 g mleté hovädzie mäso | |
2PL paradajkový pretlak | |
1PL Múka Typ 405 | |
200 g nakrájané paradajky z plechovky | |
1štipka Cukor | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix |
Nutričné hodnoty
737
Kalórie
22 g
Sacharidy
53 g
Tuky
38 g
Bielkoviny
Postup
1.
Prírpava prísad
Zeleninu a cesnak ošúpte a nasekajte nahrubo. Sekajte 10 sekúnd pri nastavení 6 a odstráňte zrná.
Hotovo
2.
Vypražte slaninu
Do GrandPrix pridajte olivový olej a kocky slaniny a nechajte pracovať 20 minút pri rýchlosti 20 a 120 °C.
Hotovo
3.
Mleté mäso opečte
Po prvých 2 minútach pridajte mleté mäso. Po ďalších 3 minútach pridajte všetky ostatné prísady.
Hotovo
4.
Uvarte Bolognese
Spustite program a podávajte Bolognese s čerstvo uvarenými cestovinami, prípadne i s parmezánom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.