Bolonská omáčka z robota GrandPrix

Vylepšená talianska Bolonská omáčka

Bolonská omáčka z najobľúbenejších klasických talianskych omáčok na cestoviny. Aromatickú paradajkovú omáčku s výdatným mletým mäsom dnes ľahko pripravíte v kuchynskom robote GrandPrix. Vďaka tomu je jej príprava ešte jednoduchšia a zatiaľ čo GrandPrix robí prácu za vás, vy môžete relaxovať a upratovať kuchyňu alebo sa venovať iným činnostiam. Vyskúšajte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 zväzok polievkovej zeleniny
1 strúčik cesnaku
2PL olivového oleja
100 g kociek slaniny
250 g mleté hovädzie mäso
2PL paradajkový pretlak
1PL Múka Typ 405
200 g nakrájané paradajky z plechovky
1štipka Cukor
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix

Nutričné hodnoty

737 Kalórie
22 g Sacharidy
53 g Tuky
38 g Bielkoviny

Postup

1.

Prírpava prísad

Zeleninu a cesnak ošúpte a nasekajte nahrubo. Sekajte 10 sekúnd pri nastavení 6 a odstráňte zrná.
Hotovo
2.

Vypražte slaninu

Do GrandPrix pridajte olivový olej a kocky slaniny a nechajte pracovať 20 minút pri rýchlosti 20 a 120 °C.
Hotovo
3.

Mleté mäso opečte

Po prvých 2 minútach pridajte mleté mäso. Po ďalších 3 minútach pridajte všetky ostatné prísady.
Hotovo
4.

Uvarte Bolognese

Spustite program a podávajte Bolognese s čerstvo uvarenými cestovinami, prípadne i s parmezánom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF