Čokoládový parfait

Super jednoduchý dezert? Čokoládový parfait z GrandPrix!

Čokoládový parfait s cmarom pripravený veľmi jednoducho v GrandPrix. Sotva existuje jednoduchší a pôsobivejší recept na dezert. Parfait je polozmrazená a jemne sa topiaca zmrzlina. S pomocou kuchynského robota je to hračka a môžete prekvapiť svojich hostí čokoládovým snom. Chcete si sami pripraviť viac zmrzliny? Tak prečo nevyskúšať našu After-Eigt zmrzlinu alebo fantastickú špargľovú zmrzlinu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 ml Cmar
50 g Kakao na pečenie
300 ml Smotana na šľahanie
6 žĺtky
150 g práškový cukor
50 g Čokoládové hobliny
Nástroje
GrandPrix
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

169 Kalórie
14 g Sacharidy
11 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozpustite kakao

Do GrandPrix vložte cmar a kakao na pečenie. Nastavte na 50 °C a pri rýchlosti 1 zahrievajte 3 minúty, kým sa kakao nerozpustí. Odložte bokom.
Hotovo
2.

Vyšľahajte šľahačku

Umyte Grandprix a motýlí nadstavec. Šľahajte smotanu 4 minúty pri rýchlosti 4. Uchovávajte v chladničke.
Hotovo
3.

Príprava ľadovej hmoty

Vypláchnite GrandPrix. Pridajte žĺtky a práškový cukor a šľahajte pomocou motýlieho nadstavca 6 minút do peny. Pridajte cmar a nastavte rýchlosť 2 na 1 minútu. Pridajte smotanu a opäť ju 1 minútu miešajte pri rýchlosti 2. Vložte čokoládové hobliny.
Hotovo
4.

Zmrazte parfait

Formu na pečenie vyložte potravinárskou fóliou a nalejte do nej zmes. Nechajte v mrazničke aspoň na 3 hodiny. Pred podávaním parfait vyklopte a naporciujte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky