Batátový kumpir
Super jednoduché
Krumpir zo sladkých zemiakov
Batátový kumpir – to sú pečené plnené sladké zemiaky. Sú super jednoduché na prípravu a chutia lahodne. Najlepšie zo všetkého je, že sladké zemiaky môžete naplniť čímkoľvek, na čo máte chuť. V našom recepte používame jemný bylinkový dip a silnú zmes čerstvej zeleniny, byliniek a mnoho iného. Skvele sa hodí k sladkej chuti batátov. Ak sa chystáte na vegánsku náplň, batátový kumpir je rýchly a jednoduchý recept, ktorý je ideálny pre akúkoľvek diétu. Inšpiráciu na ďalšie dipy môžete získať z našich mnohých receptov na dip!
Suroviny
Vyberte počet porcií
3 veľké batáty | |
3porcie bylinkového dipu Môžete použiť aj našu vegánsku kyslú smotanu | |
100 g fety | |
2 jarné cibuľky | |
6 sušených paradajok | |
1/4 uhorky | |
1/4zväzku mäty | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
3 lyžice olivového oleja | |
1lyžica citróna šťava | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
alobal |
Nutričné hodnoty
430
Kalórie
45 g
Sacharidy
18 g
Tuky
19 g
Bielkoviny
Postup
1.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
2.
Zemiaky upečieme
Batáty umyjeme, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme polovicou olivového oleja a zabalíme do alobalu. Pečieme asi 30-40 minút (v závislosti od veľkosti zemiakov), kým zemiaky nezmäknú.
Hotovo
3.
Pripravíme plnku
Umyjeme jarnú cibuľku, uhorku, mätu a petržlenovú vňať. Jarnú cibuľku, uhorku a sušené paradajky nakrájame na malé kúsky. Mätu a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme. Všetko spolu premiešame a dochutíme zvyšným olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
4.
Vytvorte batátový kumpir
Zemiaky vybaľte z hliníkovej fólie a pozdĺžne rozrežte. Naplňte časťou bylinkového dipu a pripravenou plnkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
S vegánskym dipom a vegánskou alebo bez fety možno recept ľahko prispôsobiť aj vegánom. Buď kreatívny!