Zapekaná špargľa s parmezánom
Super jednoduché
Zelená zapekaná špargľa z teplovzdušnej fritézy
Zelená špargľa s parmezánom z teplovzdušnej fritézy: Táto príloha je pre nás absolútnym hitom. Zelená špargľa získa vďaka parmezánu, oleju a koreninám nečakanú chrumkavosť, ktorá priam magicky dotvára chuťový zážitok. Na vrchu nesmie chýbať niekoľko šťavnatých paradajok. Všetko vložte na 15 minút do teplovzdušnej fritézy a dokonalá svieža príloha je hotová. Toto musíte vyskúšať!
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g zelenej špargle | |
100 g cherry paradajok | |
4lyžice olivového oleja | |
1 strúčik cesnaku | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
50 g parmezánu | |
30 g múky panko prípadne strúhanky | |
2lyžičky mletej papriky | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
464
Kalórie
19 g
Sacharidy
35 g
Tuky
16 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Špargľu umyte a odrežte drevnaté konce. V závislosti od veľkosti fritézy ich v prípade potreby ešte raz prekrojte. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte. Umyte a rozpoľte cherry paradajky.
Hotovo
2.
Ochuťte špargľu
Zmiešajte olivový olej s parmezánom, panko, mletou paprikou, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Špargľu touto zmesou obaľte.
Hotovo
3.
Vyprážajte
Špargľu vložte do panvice teplovzdušnej fritézy, rozložte na ňu cherry paradajky a fritujte pri 200 °C približne 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Recept ľahko premeníte na vegetariánsky aj vegánsky tak, že použijete vegánsky syr. Parmezán obsahuje živočíšne syridlo, preto nie je vhodný pre vegetariánov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.