Tofu Steak
Super jednoduché
Recept na tofu steak s pikantnou marinádou
Tofu steak je hitom tohto leta! Tieto lahodné marinované kúsky totiž pochádzajú priamo z grilu. Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú to skutočné chuťové bomby. Vďaka marináde, v ktorej je tofu namočené aspoň niekoľko hodín. To mu dodá veľa chutí, ktoré podporuje aj lahodná pečená vôňa z grilu. Znie to dobre? Aj my si to myslíme! Tip: Čím dlhšie tofu marinujete, tým má výraznejšiu chuť. Ideálne je to cez noc alebo 12 hodín.
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g tofu neochutené, prípadne údené | |
2PL sezamového oleja prípadne rastlinného oleja | |
2PL sójovej omáčky | |
1PL paradajkovej pasty | |
2PL medu vegánska alternatíva: agávový sirup | |
3 strúčiky cesnaku | |
1ČL cibuľového prášku | |
2ČL mletej papriky | |
1ČL chilli v prášku | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Gril nepovinné | |
alebo panvica |
Nutričné hodnoty
188
Kalórie
13 g
Sacharidy
10 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Stlačte tofu
Zabaľte tofu do kuchynskej utierky, zaťažte ho niečím ťažkým a nechajte bokom 30 minút.
Hotovo
2.
Pripravte marinádu
Cesnak ošúpte a nakrájajte čo najjemnejšie. Zmiešajte ho so všetkými ostatnými prísadami, kým nevznikne hladká marináda.
Hotovo
3.
Marinujte tofu
Tofu pozdĺžne rozrežte na 2 plátky, vložte do marinády a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, lepšie však cez noc.
Hotovo
4.
Predhrejte gril
Gril predhrejte na vysoký priamy žiar.
Hotovo
5.
Grilujte tofu steaky
Steaky z tofu grilujte z oboch strán približne 4 minúty. Servírovať môžete okamžite.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.