Tofu Steak

Recept na tofu steak s pikantnou marinádou

Tofu steak je hitom tohto leta! Tieto lahodné marinované kúsky totiž pochádzajú priamo z grilu. Ich príprava je veľmi jednoduchá a sú to skutočné chuťové bomby. Vďaka marináde, v ktorej je tofu namočené aspoň niekoľko hodín. To mu dodá veľa chutí, ktoré podporuje aj lahodná pečená vôňa z grilu. Znie to dobre? Aj my si to myslíme! Tip: Čím dlhšie tofu marinujete, tým má výraznejšiu chuť. Ideálne je to cez noc alebo 12 hodín.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g tofu neochutené, prípadne údené
2PL sezamového oleja prípadne rastlinného oleja
2PL sójovej omáčky
1PL paradajkovej pasty
2PL medu vegánska alternatíva: agávový sirup
3 strúčiky cesnaku
1ČL cibuľového prášku
2ČL mletej papriky
1ČL chilli v prášku
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Gril nepovinné
alebo panvica

Nutričné hodnoty

188 Kalórie
13 g Sacharidy
10 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Stlačte tofu

Zabaľte tofu do kuchynskej utierky, zaťažte ho niečím ťažkým a nechajte bokom 30 minút.
Hotovo
2.

Pripravte marinádu

Cesnak ošúpte a nakrájajte čo najjemnejšie. Zmiešajte ho so všetkými ostatnými prísadami, kým nevznikne hladká marináda.
Hotovo
3.

Marinujte tofu

Tofu pozdĺžne rozrežte na 2 plátky, vložte do marinády a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny, lepšie však cez noc.
Hotovo
4.

Predhrejte gril

Gril predhrejte na vysoký priamy žiar.
Hotovo
5.

Grilujte tofu steaky

Steaky z tofu grilujte z oboch strán približne 4 minúty. Servírovať môžete okamžite.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF