Domáce sójové mlieko
Super jednoduché
Spravte si populárne sójové mlieko
Sójové mlieko ponúka mnoho benefitov pre zdravie a rôzne živiny. Rastlinné bielkoviny sú zdravé, a preto sú pre vás prospešné. Mlieko podávajte ako horúci nápoj s tradičnými čínskymi rezancami alebo prílohami. Môžete si ho vychutnať ako zdravé čínske alebo taiwanské raňajky, v müsli, smoothies alebo s ovsenými vločkami. Môžete si tiež pripraviť chia puding, palacinky alebo tofu. Odporúčame používať geneticky nemodifikovanú bio sóju. Dostanete ich v bioobchodoch a dobre zásobených supermarketoch.
Suroviny
Vyberte počet porcií
50 g sušených sójových bôbov môžu byť lúpané | |
1štipka morskej soli | |
1lyžička kokosového kvetového cukru voliteľné, prípadne iné sladidlo |
Pomôcky
Výrobník mlieka |
Nutričné hodnoty
26
Kalórie
2 g
Sacharidy
1 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava sójových bôbov
Sójové bôby dôkladne prepláchnite vodou a namočte ich na noc do vody. Na druhý deň sceďte a niekoľkokrát prepláchnite. Zo sójových bôbov odstráňte šupku. Opäť sceďte a odložte bokom.
Hotovo
2.
Pripravte výrobník mlieka
Naplňte nádrž na vodu filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misy na miešanie.
Hotovo
3.
Nastavte Výrobník mlieka
Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program "Namočené sójové bôby". Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne objem 600 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 17 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko môžete okamžite vypiť. Zvyšok nalejte do tesne uzavretej fľaše a uložte do chladničky.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml sójového mlieka. Z tohto receptu sa teda dajú pripraviť 3 porcie.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.