Domáce sójové mlieko

Spravte si populárne sójové mlieko

Sójové mlieko ponúka mnoho benefitov pre zdravie a rôzne živiny. Rastlinné bielkoviny sú zdravé, a preto sú pre vás prospešné. Mlieko podávajte ako horúci nápoj s tradičnými čínskymi rezancami alebo prílohami. Môžete si ho vychutnať ako zdravé čínske alebo taiwanské raňajky, v müsli, smoothies alebo s ovsenými vločkami. Môžete si tiež pripraviť chia puding, palacinky alebo tofu. Odporúčame používať geneticky nemodifikovanú bio sóju. Dostanete ich v bioobchodoch a dobre zásobených supermarketoch.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
50 g sušených sójových bôbov môžu byť lúpané
1štipka morskej soli
1lyžička kokosového kvetového cukru voliteľné, prípadne iné sladidlo
Pomôcky
Výrobník mlieka

Nutričné hodnoty

26 Kalórie
2 g Sacharidy
1 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava sójových bôbov

Sójové bôby dôkladne prepláchnite vodou a namočte ich na noc do vody. Na druhý deň sceďte a niekoľkokrát prepláchnite. Zo sójových bôbov odstráňte šupku. Opäť sceďte a odložte bokom.
Hotovo
2.

Pripravte výrobník mlieka

Naplňte nádrž na vodu filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misy na miešanie.
Hotovo
3.

Nastavte Výrobník mlieka

Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program "Namočené sójové bôby". Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne objem 600 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 17 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko môžete okamžite vypiť. Zvyšok nalejte do tesne uzavretej fľaše a uložte do chladničky.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml sójového mlieka. Z tohto receptu sa teda dajú pripraviť 3 porcie.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF