Orechové mlieko z lieskovcov

Vyskúšajte naše orechové mlieko

Mlieko z pražených lieskových orieškov má obzvlášť okrúhlu chuť! Intenzívna vôňa pražených lieskových orieškov a jemná krémová konzistencia z neho robia ušľachtilú pochúťku. Toto mlieko je hviezdou medzi domácimi orechovými mliekami. Káva, cappuccino, ovsená kaša, müsli, koláč, zmrzlina – nech ho použijete na čokoľvek, chutí skvele a dodá vašim výtvorom výnimočnú chuť.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
80 g lieskových orieškov
1štipka morskej soli
1lyžička vanilkového extraktu
3lyžičky kokosového kvetového cukru alebo iného sladidla
Pomôcky
Výrobník mlieka

Nutričné hodnoty

194 Kalórie
7 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte lieskové oriešky

Rúru predhrejte na 170 °C a orechy rozložte na plech. Pečte 10-15 minút. V posledných minútach ich pozorne sledujte, aby sa nespálili. Oriešky rozložte na čistú utierku a odstráňte z nich šupku.
Hotovo
2.

Pripravte výrobník mlieka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misky na miešanie.
Hotovo
3.

Nastavte Výrobník mlieka

Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program pre orechy. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne objem 600 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 17 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko môžete ihneď spotrebovať. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží lieskové mlieko v chladničke 3 až 5 dní.
Hotovo

Poznámky

Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml lieskovoorieškového mlieka. Z tohto receptu sa teda dajú pripraviť 3 porcie.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF