Citrónová roláda

Osviežujúca citrónová roláda

Citrónová roláda – pri tejto dobrote sa nám okamžite zbiehajú slinky. Aj vám? Nech sa páči, náš recept na super nadýchanú, pikantnú, sladkú piškótovú roládu s citrónovou krémovou náplňou, ktorej neodoláte. Na prípravu náplne nie je potrebná žiadna želatína a je veľmi rýchla. Vďaka šľahačke a tvarohu je super krémová a pevná. My sme si pripravili trochu viac náplne, aby sme mohli časť z nej použiť na ozdobu. Myslíme si, že: Je sa na čo pozerať. Ohromte všetkých hostí svojimi pekárskymi schopnosťami na najbližšom venčeku a ku káve naservírujte naozaj chutnú citrónovú piškótovú roládu. Poďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 piškótový základ
400 ml smotany
300 g smotanového syra
60 g práškového cukru
2 bio citróny
1vrecúško stužovača krému
1/4zväzku mäty
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľne
alebo ručný mixér
Kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

372 Kalórie
31 g Sacharidy
25 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte citróny

Citróny umyte v horúcej vode, z jedného citróna nastrúhajte kôru a z 1,5 citróna vytlačte šťavu. Polovicu citróna nakrájajte na malé plátky na ozdobu.
Hotovo
2.

Vymiešajte náplň

Smotanu vyšľaháme so stužovačom smotany do tuha. To môžeme urobiť v kuchynskom robote alebo ručným mixérom. Pridáme smotanový syr a práškový cukor a ručne alebo na najnižších otáčkach vymiešame na hladkú a jemnú hmotu. Postupne pridávame kôru a šťavu z citrónov, kým nedosiahneme požadovanú citrónovú chuť (niekto má rád trochu kyslejšiu, iný len jemne citrónovú).
Hotovo
3.

Naplňte piškótové cesto

Opatrne rozvaľkajte piškótové cesto a rozotrite naň 3/4 krému. Znovu ho zrolujte pomocou kuchynskej utierky a položte na tanier alebo tortový podnos. Na roládu natrite zvyšok krému a podľa potreby ju ozdobte plátkami citróna a lístkami mäty.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF