Slivkový koláč s mrveničkou
Super jednoduché
Domáci slivkový koláč s mrveničkou
Slivkový koláč s mrveničkou nikdy nevyberajte z plechu. Vždy ho naservírujte priamo tak, ako ste ho piekli. Je to totiž lahôdka, ktorej nie je nikdy dosť. Teda, ak sa rozhodnete časť koláča odložiť, určite vám bude chýbať. Preto ho ani nepečte v ma,lom množstve. Slivky nakupujte na kilogramy a všetky ich spracujte. My sme túto klasiku trošišku vylepšili tým, že sme do mrveničky pridali mleté mandle. Orechová chuť sa dokonale hodí k tejto jesennej klasike!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg sliviek | |
250 g masla | |
200 g cukru | |
1balenie vanilkového cukru | |
5 vajec | |
360 g múky | |
3ČL prášku do pečiva | |
1štipka soli |
Na drobenku
200 g cukru | |
250 g múky | |
100 g mletých mandlí | |
200 g masla | |
2ČL škorice |
Pômocky
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
426
Kalórie
48 g
Sacharidy
23 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava sliviek
Slivky umyte, zbavte jadierok a rozštvrťte.
Hotovo
2.
Vymiešajte cesto
Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Všetky prísady na cesto vymiešajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do hladka a rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch rozložte slivky.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Mrvenička
Všetky prísady na mrveničku ručne zmiešajte a zmes rozotrite na slivky. Koláč pečte približne 40 minút.
Hotovo