Paprikové múmie
Super jednoduché
Paprikové múmie s pikantnou náplňou sa dokonale hodia do vášho halloweenskeho menu. Tento jednoduchý recept vyzerá strašidelne, zasýti vás a je veľmi chutný. Kombinácia chrumkavej papriky, maslového lístkového cesta a pikantnej náplne z mletého mäsa je ideálny tip na pohostenie návštevy.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 špicaté papriky vo vašej obľúbenej farbe | |
250 g mletého hovädzieho mäsa | |
1 malá cibuľa | |
1 strúčik cesnaku | |
1 malý baklažán | |
100 g strúhanej goudy | |
200 g lístkového cesta | |
1PL paradajkového pretlaku | |
1PL sójovej omáčky | |
1PL cukru | |
2PL rastlinného oleja | |
8 cukrových očí na zdobenie ako oči môžete použiť aj olivy alebo iné veci | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
530
Kalórie
27 g
Sacharidy
35 g
Tuky
23 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Papriky umyte, rozpoľte a zbavte semien. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Baklažán umyte a nakrájajte na drobné kocky.
Hotovo
2.
Plnku osmažte
Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom mleté mäso, cibuľu a cesnak. Po 5 minútach pridajte baklažán, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, cukor, soľ a korenie a varte 10 minút.
Hotovo
3.
Naplňte papriky
Polovice paprík rovnomerne naplňte zmesou. Lístkové cesto nakrájajte na pásiky široké asi 0,5 cm a obtočte okolo papriky.
Hotovo
4.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 200 °C.
Hotovo
5.
Upečte paprikové múmie
Múmie z papriky pečieme asi 20 minút, kým paprika nezmäkne a lístkové cesto nie je chrumkavé. Po upečení ozdobíme očami.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.