Domáca vínová zmrzlina

Vínová zmrzlina sa postará o dobrú náladu aj osvieži

Čučoriedková zmrzlina s červeným vínom – kombinácia, s ktorou ste sa ešte nestretli? Ak máte radi ovocnú, bobuľovú a plnú chuť, tento recept je presne pre vás. Domáca vínová zmrzlina má výraznú farbu a paletu chutí, čo z nej robí skutočne niečo výnimočné. Vyskúšajte ju!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 ml suchého červeného vína napríklad Cabernet Sauvignon
100 g čučoriedok
60 ml portského vína
60 ml likéru z čiernych ríbezlí napríklad Cassis
1 vanilkový struk
1/2 pomaranča
150 g masla
Pomôcky
Zmrzlinovač
Jemné sito

Nutričné hodnoty

296 Kalórie
7 g Sacharidy
25 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Čučoriedky umyte a dobre osušte. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte jadrovník. Z polovice pomaranča ošúpte kôru a vytlačte šťavu.
Hotovo
2.

Uvarte víno

Červené víno uvarte na miernom ohni. Zredukujte na približne 200 ml, stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.

Všetko spolu prevarte

Čučoriedky, portské, likér, pomarančovú kôru a šťavu, vanilkový struk a dužinu a cukor zohrejte v hrnci a varte asi 10 minút, kým sa ingrediencie nespoja. Vyberte vanilkový struk a pomarančovú kôru, zmes rozmixujte najemno v mixéri a potom prepasírujte cez jemné sitko.
Hotovo
4.

Dokončite zmrzlinovú zmes

Zmiešajte čučoriedkovú zmes a červené víno. Maslo nakrájajte na kocky a postupne vmiešajte do zmrzlinovej zmesi.
Hotovo
5.

Zmrzlinu zamrazte

Zmrzlinovú zmes vložte do zmrzlinovača a mrazte 30 - 40 minút. Vychutnajte si ju ihneď alebo ju uložte do vzduchotesnej nádoby v mrazničke.
Hotovo

Poznámky

Nemáte portské alebo likér? Použite viac toho, čo máte.
Z nášho množstva surovín spravíte približne 500 g zmrzliny, čo je 5 porcií. Každá ma približne 100 gramov.
 Uložiť ako PDF