Domáca vínová zmrzlina
Super jednoduché
Vínová zmrzlina sa postará o dobrú náladu aj osvieži
Čučoriedková zmrzlina s červeným vínom – kombinácia, s ktorou ste sa ešte nestretli? Ak máte radi ovocnú, bobuľovú a plnú chuť, tento recept je presne pre vás. Domáca vínová zmrzlina má výraznú farbu a paletu chutí, čo z nej robí skutočne niečo výnimočné. Vyskúšajte ju!
Suroviny
Vyberte počet porcií
300 ml suchého červeného vína napríklad Cabernet Sauvignon | |
100 g čučoriedok | |
60 ml portského vína | |
60 ml likéru z čiernych ríbezlí napríklad Cassis | |
1 vanilkový struk | |
1/2 pomaranča | |
150 g masla |
Pomôcky
Zmrzlinovač | |
Jemné sito |
Nutričné hodnoty
296
Kalórie
7 g
Sacharidy
25 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Čučoriedky umyte a dobre osušte. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte jadrovník. Z polovice pomaranča ošúpte kôru a vytlačte šťavu.
Hotovo
2.
Uvarte víno
Červené víno uvarte na miernom ohni. Zredukujte na približne 200 ml, stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.
Všetko spolu prevarte
Čučoriedky, portské, likér, pomarančovú kôru a šťavu, vanilkový struk a dužinu a cukor zohrejte v hrnci a varte asi 10 minút, kým sa ingrediencie nespoja. Vyberte vanilkový struk a pomarančovú kôru, zmes rozmixujte najemno v mixéri a potom prepasírujte cez jemné sitko.
Hotovo
4.
Dokončite zmrzlinovú zmes
Zmiešajte čučoriedkovú zmes a červené víno. Maslo nakrájajte na kocky a postupne vmiešajte do zmrzlinovej zmesi.
Hotovo
5.
Zmrzlinu zamrazte
Zmrzlinovú zmes vložte do zmrzlinovača a mrazte 30 - 40 minút. Vychutnajte si ju ihneď alebo ju uložte do vzduchotesnej nádoby v mrazničke.
Hotovo
Poznámky
Nemáte portské alebo likér? Použite viac toho, čo máte.
Z nášho množstva surovín spravíte približne 500 g zmrzliny, čo je 5 porcií. Každá ma približne 100 gramov.