Ružičkový kel s parmezánom

Ružičkový kel s parmezánom: Delikatesa, ktorú musíte vyskúšať

V kuchyni sa často obraciame k tradičným ingredienciám, ktoré sú nám blízke a s ktorými sme vyrástli. No čo keby sme tento raz vyskúšali niečo inovatívne, elegantné, výživné a zároveň plné chuti? Predstavujeme vám skvostný recept, ktorý zmení váš pohľad na zeleninové pokrmy – Ružičkový kel s parmezánom.

Prejsť na recept

Táto zelenina nie je len krásnou ozdobou na tanieri, ale aj zeleninou plnou výživy. Je to skvost medzi zeleninou, ktorý by sme si mali dopriať čo najčastejšie. Ale prečo?

Množstvo vitamínov a minerálov: Ružičkový kel je bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínu K a mnohých dôležitých minerálov, ktoré podporujú zdravie kostí a imunitný systém.

Nízky obsah kalórií: Pri snahe o udržiavanie zdravého životného štýlu či chudnutie je tento kel ideálnym spoločníkom. Poskytuje pocit sýtosti, pričom má minimum kalórií.

Antioxidanty a protizápalové látky: Obsahuje látky, ktoré podporujú detoxikáciu organizmu a bojujú proti voľným radikálom.

Variácie ružičkového kelu

Hoci náš recept kombinuje jemnosť zeleniny s bohatou chuťou parmezánu, možnosti s touto zeleninou sú takmer nekonečné. Môžete ho pridávať do šalátov, smažiť na panvici s cesnakom alebo kombinovať s inými syrmi. Tiež sa skvele hodí ako príloha k mäsitým pokrmom alebo grilovaným rybám.

Ak hľadáte alternatívu k parmezánu, ružičkový kel je vynikajúci aj v kombinácii s kozím syrom, feta alebo gruyère. Experimentujte s bylinkami a korením a objavte tak úplne nové chutné kombinácie.

Prečo vyskúšať ružičkový kel s parmezánom?

Moderná kuchyňa je o odvahe experimentovať a kombinovať rôzne chute a textúry. Recept na ružičkový kel s parmezánom je dôkazom toho, že aj z jednoduchých ingrediencií môžeme vytvoriť gurmánske dielo. Okrem toho je tento pokrm nielen chutný, ale aj výživný, čo je v súčasnosti veľmi žiadaná kombinácia.

Tak neváhajte a pustite sa do prípravy tejto delikatesy. Či už pre rodinu, priateľov alebo pre seba samého, toto jedlo je jednoducho tým správnym výberom!

Pre viac inšpiratívnych receptov navštívte náš archív, kde si to svoje nájde doslova každý!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g Ružičkového kelu
50 g vegánskeho parmezánu
30 g strúhanky
2PL olivového oleja
1ČL cesnakového prášku
1ČL mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

162 Kalórie
9 g Sacharidy
9 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Umyte ružičkový kel a pozdĺžne ho prekrojte na polovicu.
Hotovo
2.

Zamieste

Všetky prísady vložte do misky a dobre premiešajte.
Hotovo
3.

Vyprážte ružičkový kel

Ružičkový kel rozložte na plech fritézy vystlaný papierom na pečenie, položte na rošt a vyprážajte pri 200 °C 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete ružičkový kel pripraviť aj v rúre.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF