Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly
Super jednoduché
Neodolateľná omáčka na gnocchi
Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rýchly a neodolateľný recept. Dnes ho dokonca pripravujeme s našimi domácimi gnocchi. Keď sú uvarené a orestované, zostáva už len pripraviť nebeskú krémovú omáčku. A tá je hotová za 10 minút. Skutočne dobrý a rýchly recept, ktorý je ideálny aj na predprípravu jedla a konzumáciu neskôr. Je pre vás gorgonzola príliš silná? Omáčka je výborná aj s nastrúhaným parmezánom, burratou alebo iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa. Buďte kreatívni!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4porcie gnocchi môžu byť aj kupované | |
1PL rastlinného oleja | |
200 ml smotany na varenie alebo alternatívna smotana | |
150 g špenátových listov mrazených alebo čerstvých | |
50 g gorgonzoly | |
1 strúčik cesnaku | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
407
Kalórie
61 g
Sacharidy
11 g
Tuky
11 g
Bielkoviny
Postup
1.
Opečte gnocchi
Uvarené gnocchi opečieme na rastlinnom oleji zo všetkých strán dozlatista. Odložíme bokom.
Hotovo
2.
Príprava prísad
Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Gorgonzolu nakrájame na väčšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Hotovo
3.
Pripravte omáčku
Na panvici orestujeme cesnak. Zalejeme smotanou na varenie. Pridáme špenát, gorgonzolu, bazalku, soľ a korenie a varíme asi 5 minút, kým špenát nezmenší svoj objem a omáčka nebude krémová. Podávajte s gnocchi.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.