Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly

Neodolateľná omáčka na gnocchi

Omáčka na gnocchi zo špenátu a gorgonzoly – jednoduchý, rýchly a neodolateľný recept. Dnes ho dokonca pripravujeme s našimi domácimi gnocchi. Keď sú uvarené a orestované, zostáva už len pripraviť nebeskú krémovú omáčku. A tá je hotová za 10 minút. Skutočne dobrý a rýchly recept, ktorý je ideálny aj na predprípravu jedla a konzumáciu neskôr. Je pre vás gorgonzola príliš silná? Omáčka je výborná aj s nastrúhaným parmezánom, burratou alebo iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa. Buďte kreatívni!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4porcie gnocchi môžu byť aj kupované
1PL rastlinného oleja
200 ml smotany na varenie alebo alternatívna smotana
150 g špenátových listov mrazených alebo čerstvých
50 g gorgonzoly
1 strúčik cesnaku
1/2zväzku petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

407 Kalórie
61 g Sacharidy
11 g Tuky
11 g Bielkoviny

Postup

1.

Opečte gnocchi

Uvarené gnocchi opečieme na rastlinnom oleji zo všetkých strán dozlatista. Odložíme bokom.
Hotovo
2.

Príprava prísad

Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Gorgonzolu nakrájame na väčšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Hotovo
3.

Pripravte omáčku

Na panvici orestujeme cesnak. Zalejeme smotanou na varenie. Pridáme špenát, gorgonzolu, bazalku, soľ a korenie a varíme asi 5 minút, kým špenát nezmenší svoj objem a omáčka nebude krémová. Podávajte s gnocchi.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF