Recept na punč z pečených jabĺk
Super jednoduché
Tento recept na punč si zamilujete
Recept na punč z pečených jabĺk je jedným z našich obľúbených teplých nápojov, keď je vonku naozaj treskúca zima. Teplý ovocný jablkový džús v kombinácii s bielym vínom a rumom, ako aj lahodnou vanilkou a rozmarínom. A samozrejme, v tomto lahodnom nápoji nesmie chýbať štipka škorice. Už len tá myšlienka nás hreje pri srdci. Aj teba? Vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
800 ml jablkovej šťavy | |
400 ml bieleho vína | |
200 ml rumu hnedého alebo bieleho | |
1 vanilkový struk | |
1 tyčinka škorice | |
4 klinčeky | |
4vetvičky rozmarínu | |
4lyžice hnedého cukru |
Nutričné hodnoty
357
Kalórie
37 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte vanilku. Rozmarín umyte a osušte.
Hotovo
2.
Uvarte punč
V hrnci zohrievajte jablkovú šťavu s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Do hrnca pridajte všetky ostatné prísady a nechajte ich lúhovať aspoň 15 minút. Dbajte na to, aby zmes nevrela. Korenie preceďte cez jemné sitko a vychutnajte si punč s rozmarínom a škoricou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.