Grilovaný baklažán
Super jednoduché
Nie len príloha: Grilovaný baklažán
Baklažán, s jeho hladkou sladkou chuťou a mäsitou textúrou, je jedným z tých skvostov vo svete zeleniny, ktorý by ste určite nemali podceňovať. Okrem toho, že je bohatý na vlákninu a vitamíny, je aj skvelým spôsobom, ako obohatiť vašu stravu o jedinečné chute. V našom recepte na grilovaný baklažán vám predstavíme, ako ho pripraviť na grile za iba 10 minút. A čo je ešte lepšie, baklažán môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ho využiť ako výnimočnú prílohu.
Prečo zaradiť baklažán do svojej stravy?
Baklažán je nielen chutný, ale aj zdravý. Obsahuje významné množstvo vlákniny, ktorá podporuje správne fungovanie tráviaceho systému a pomáha udržiavať optimálnu hmotnosť. Navyše, je bohatý na antioxidanty, ktoré chránia naše bunky pred škodlivými voľnými radikálmi.
Ale prečo by ste mali grilovaný baklažán zaradiť do svojej stravy? Pretože je všestranný! Môžete ho konzumovať ako prílohu ku grilovaným mäsám, rybám alebo iným zeleninovým pokrmom. No a čo je skvelé, môžete ho servírovať aj ako hlavný pokrm pre tých, ktorí si želajú menej mäsa v jedálničku. Príprava je jednoduchá a trvá len krátkych 10 minút.
Rýchla príprava na grile
Príprava grilovaného baklažánu nie je len rýchla, ale aj jednoduchá. Stačí nakrájať baklažán na plátky, posoliť ho a nechať odkvapkať pre odstránenie nadbytočnej vlhkosti. Potom ho marinujete v zmesi olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku, čo mu dodá špeciálnu chuť.
Po hodine marinovania je baklažán pripravený na grilovanie. Grilujeme ho približne 3 minúty z oboch strán, a výsledkom je chrumkavý a aromatický pokrm s krásnymi grilovacími pruhmi. Tento grilovaný baklažán môže byť fantastickou samostatnou pochúťkou, ktorú doplníte jogurtovou omáčkou, semienkami granátového jablka a jadrami vlašských orechov.
Takže, čo hovoríte na to, žeby ste si dnes pripravili grilovaný baklažán? Je to skvelý spôsob, ako si dopriať rýchlu, chutnú a zdravú pochúťku, a navyše, otvára dvere k nekonečným možnostiam pre vašu kulinársku kreativitu. Skúste ho a uvidíte, že grilovaný baklažán môže byť viac než len prílohou – môže byť hrdým centrom vašej ďalšej gurmánskej dobroty. Dobrú chuť!
Hľadáte viac inšpirácie na grilovanie alebo bezmäsité jedla? Náš archív receptov je plný rôznych tipov, ktoré vás istotne inšpirujú.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 baklažány | |
50 g semienok granátového jablka | |
2porcie vegánskej jogurtovej omáčky | |
2PL olivového oleja | |
1PL citrónovej šťavy | |
1 strúčik cesnaku | |
1PL soli | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Grill Tento recept môžete pripraviť na akomkoľvek type grilu. |