Kalerábový šalát s jablkom
Super jednoduché
Kalerábový šalát ako ho nepoznáte
Kalerábový šalát s jablkom je vynikajúcou alternatívou klasického zeleného šalátu. Jablko dodáva tomuto receptu sviežosť a dokonale harmonizuje s vlašskými orechmi, rukolou a červenou cibuľou. Vyskúšaj túto nezvyčajnú kombináciu a nechaj sa prekvapiť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kaleráb cca 300 g | |
1 jablko cca 150 g | |
10 g vlašských orechov | |
1/2 červenej cibule | |
50 g rukoly |
Na dresing
2PL bieleho vínneho octu | |
2PL olivového oleja | |
2ČL agávového sirupu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Nutričné hodnoty
287
Kalórie
24 g
Sacharidy
18 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na šalát
Kaleráb ošúpte, rozkrojte na štvrtiny a strúhadlom nastrúhajte na tenké plátky. Zmiešajte so soľou a nechajte 10 minút postáť.
Hotovo
2.
Na prípravu dresingu
Zmiešajte všetky prísady. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.
Príprava prísad
Vlašské orechy nahrubo nasekajte. Jablko umyte, zbavte jadrovníka, nakrájajte na štvrtiny a tiež nastrúhajte na tenké plátky. Rukolu umyte a osušte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte ju na jemné pásiky.
Hotovo
4.
Príprava šalátu
Všetko spolu zmiešajte, ochuťte a nechajte postáť aspoň 30 minút v chladničke.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.