Paradajková omáčka na pizzu
Super jednoduché
Osvojte si talianske umenie – paradajková omáčka na pizzu
Príprava domácej paradajkovej omáčky na pizzu je rýchla a jednoduchá. Navyše si môžeš omáčku okoreniť a zdokonaliť podľa vlastnej chuti a presne vieš, čo obsahuje, narozdiel od hotovej omáčky z regála. Takže: poďme na to! Vyrob si vlastnú paradajkovú omáčku a nadchni svojich hostí na najbližšej pizza párty alebo si len jednoducho dopraj chvíľu skutočného pôžitku pre seba samého.
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g paradajok nakrájané z konzervy alebo čerstvé | |
1PL oregana | |
2vetvičky čerstvej bazalky | |
1PL paradajkového pretlaku | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
1ČL trstinového cukru | |
1PL olivového oleja | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
pomôcky
Mixér voliteľné |
Nutričné hodnoty
64
Kalórie
6 g
Sacharidy
4 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava prísad
Ak používate čerstvé paradajky, umyte ich a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte a najemno pokrájajte. Bazalku umyte, osušte a nadrobno nasekajte.
Hotovo
2.
Dusenie
Na panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak v ňom asi 3 minúty restujte, kým nebude cibuľa sklovitá.
Hotovo
3.
Varenie omáčky
Pridajte všetky ostatné prísady a priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením. Prikryté nechajte variť na miernom ohni aspoň 1 minútu. Nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete paradajkovú omáčku po vychladnutí rozmixovať na pyré. Vo vzduchotesne uzavretej nádobe vydrží v chladničke až 2 týždne.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia tu vystačí na jednu pizzu.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.