Paradajková omáčka na pizzu

Osvojte si talianske umenie – paradajková omáčka na pizzu

Príprava domácej paradajkovej omáčky na pizzu je rýchla a jednoduchá. Navyše si môžeš omáčku okoreniť a zdokonaliť podľa vlastnej chuti a presne vieš, čo obsahuje, narozdiel od hotovej omáčky z regála. Takže: poďme na to! Vyrob si vlastnú paradajkovú omáčku a nadchni svojich hostí na najbližšej pizza párty alebo si len jednoducho dopraj chvíľu skutočného pôžitku pre seba samého.

Ohodnoťte náš recept!
Paradajková omáčka na pizzu Osvojte si talianske umenie – paradajková omáčka na pizzu Príprava domácej paradajkovej omáčky na pizzu je rýchla a jednoduchá. Navyše si môžeš omáčku okoreniť a zdokonaliť podľa vlastnej chuti a presne vieš, čo obsahuje, narozdiel od hotovej omáčky z regála. Takže: poďme na to! Vyrob si vlastnú paradajkovú omáčku a nadchni svojich hostí na najbližšej […]
5 1 5 2
5

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g paradajok nakrájané z konzervy alebo čerstvé
1PL oregana
2vetvičky čerstvej bazalky
1PL paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1ČL trstinového cukru
1PL olivového oleja
soľ a korenie (podľa chuti)
pomôcky
Mixér voliteľné

Nutričné hodnoty

64 Kalórie
6 g Sacharidy
4 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Ak používate čerstvé paradajky, umyte ich a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpte a najemno pokrájajte. Bazalku umyte, osušte a nadrobno nasekajte.
Hotovo
2.

Dusenie

Na panvici rozohrejte olivový olej. Cibuľu a cesnak v ňom asi 3 minúty restujte, kým nebude cibuľa sklovitá.
Hotovo
3.

Varenie omáčky

Pridajte všetky ostatné prísady a priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením. Prikryté nechajte variť na miernom ohni aspoň 1 minútu. Nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete paradajkovú omáčku po vychladnutí rozmixovať na pyré. Vo vzduchotesne uzavretej nádobe vydrží v chladničke až 2 týždne.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia tu vystačí na jednu pizzu.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF