Panini s paradajkami a mozarellou

Panini – kúsok Talianska na desiatu

Panini s paradajkou a mozarellou sú skutočnou talianskou klasikou so všetkým, čo k tomu patrí. Jednoduché, s dobrými prísadami a aromatické. Ideálne občerstvenie medzi jedlami. Panini sú však skvelé aj ako malé občerstvenie v bufete alebo ako malá večera. V preklade z taliančiny Panino (v jednotnom čísle) znamená jednoducho sendvič. Okrem paradajok a mozzarelly môžete panini naplniť aj mnohými inými ingredienciami. Vašej kreativite sa opäť medze nekladú!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
8plátkov svetlého chleba Výber je na vás, v dobre zásobených supermarketoch môžete kúpiť aj panini chlieb
2 veľké paradajky
150 g mozzarelly
8ČL pesta genovese
60 g parmezánu alebo vegetariánskeho tvrdého syra
4stonky čerstvej bazalky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 kontaktný gril voliteľné

Nutričné hodnoty

307 kalórie
21 g sacharidy
17 g tuky
16 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Nastrúhame parmezán.
Hotovo
2.

Vrstvenie panini

Na každý plátok chleba natrite tenkú vrstvu pesta. Na vrch poukladajte mozzarellu, plátky paradajok, parmezán a bazalku. Dochuťte soľou a korením a na sendvič položte druhý plátok.
Hotovo
3.

Opekanie panini

Panini opečte na kontaktnom grile alebo na panvici s trochou oleja či v rúre, kým sa syr nerozpustí a nebude pekne chrumkavé. Osolíme a okoreníme, podľa chuti polejeme extra oivovým olejom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF