Panini s paradajkami a mozarellou
Super jednoduché
Panini – kúsok Talianska na desiatu
Panini s paradajkou a mozarellou sú skutočnou talianskou klasikou so všetkým, čo k tomu patrí. Jednoduché, s dobrými prísadami a aromatické. Ideálne občerstvenie medzi jedlami. Panini sú však skvelé aj ako malé občerstvenie v bufete alebo ako malá večera. V preklade z taliančiny Panino (v jednotnom čísle) znamená jednoducho sendvič. Okrem paradajok a mozzarelly môžete panini naplniť aj mnohými inými ingredienciami. Vašej kreativite sa opäť medze nekladú!
Suroviny
Vyberte počet porcií
8plátkov svetlého chleba Výber je na vás, v dobre zásobených supermarketoch môžete kúpiť aj panini chlieb | |
2 veľké paradajky | |
150 g mozzarelly | |
8ČL pesta genovese | |
60 g parmezánu alebo vegetariánskeho tvrdého syra | |
4stonky čerstvej bazalky | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 kontaktný gril voliteľné |
Nutričné hodnoty
307
kalórie
21 g
sacharidy
17 g
tuky
16 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. Bazalku umyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Nastrúhame parmezán.
Hotovo
2.
Vrstvenie panini
Na každý plátok chleba natrite tenkú vrstvu pesta. Na vrch poukladajte mozzarellu, plátky paradajok, parmezán a bazalku. Dochuťte soľou a korením a na sendvič položte druhý plátok.
Hotovo
3.
Opekanie panini
Panini opečte na kontaktnom grile alebo na panvici s trochou oleja či v rúre, kým sa syr nerozpustí a nebude pekne chrumkavé. Osolíme a okoreníme, podľa chuti polejeme extra oivovým olejom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.