Stratené vajce

Raňajky ako od šéfkuchára? Stratené vajce!

Vajíčko je pravdepodobne kráľom klasických vaječných jedál. Ste už majstrom miešaných, raňajkových a varených vajec? Potom tu nájdete návod, ako si v krátkom čase osvojiť pošírované vajíčko. Trik spočíva v použití skutočne čerstvých vajec a pridaní trochy bieleho octu do vody. To podporuje koaguláciu vaječného bielka, čo uľahčuje varenie. Takže: Vyskúšajte to a pripravte si na najbližšie raňajky vajíčka. V kombinácii s lahodnými vajíčkami benedikt alebo s avokádom a sladkými zemiakovými vafľami tieto malé jedlá naozaj urobia dojem, sľubujeme! Tip: Ak chcete mať istotu, môžete surové rozbité vajce zabaliť do potravinovej fólie, zviazať ju na vrchu a potom ho uvariť vo vode.

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 vajce
1PL bieleho vínneho octu

Nutričné hodnoty

66 kalórie
1 g sacharidy
1 g tuky
5 g bielkoviny

Postup

1.

Zohrejte vodu

Nalejte vodu do plytkej panvice a priveďte ju do varu, potom znížte teplotu, aby voda vrela. Optimálna teplota na varenie vajec je 70 až 80 °C. Pridajte ocot.
Hotovo
2.

Pripravte vajce

Vajíčko rozbijeme do malej šálky alebo misky.
Hotovo
3.

Pošírujeme vajíčko

Pomocou drevenej lyžice alebo metličky vytvorte v hrnci vír. Opatrne pridajte vajce do stredu víru a prestaňte šľahať. Potom varte asi 4 minúty a vajce opatrne sceďte z vody.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky