Karfiolová polievka s pórom
Super jednoduché
Krásne krémová karfiolová polievka
Karfiolová polievka s pórom je chutnou a nízkosacharidovou sestrou klasickej zemiakovej polievky. Jednoduchá zeleninová polievka, zjemnená pažítkou a cesnakom, sa stane aromatickou pochúťkou, ktorá sa hodí ako predjedlo alebo hlavný chod. Ste skutočný milovník polievok? Potom by ste si nemali nechať ujsť našu paradajkovú polievku alebo špenátovú polievku s gorgonzolou.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 karfiol | |
1vetvička póru | |
1zväzok pažítky | |
1 strúčik cesnaku | |
1 cibuľa | |
200ml smotany na šľahanie | |
1L zeleninového vývaru | |
2PL olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Mixér | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
204
kalórie
6 g
sacharidy
17 g
tuk
5 g
bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Karfiol a pór umyte. Z karfiolu odstráňte stonku a nakrájajte ho na malé ružičky. Pór nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo.
Hotovo
2.
Naparovanie
V hrnci zohrejte olivový olej a cibuľu a cesnak na ňom smažte asi 3 minúty do sklovita.
Hotovo
3.
Varenie polievky
Pridáme karfiol a pór, raz premiešame a podlejeme zeleninovým vývarom. Priveďte do varu a znížte teplotu. Varte 30 minút.
Hotovo
4.
Rozmixujte polievku
Odstavte polievku z ohňa a rozmixujte ju v mixéri alebo ručným mixérom, kým nezostanú žiadne kúsky. Vmiešajte smotanu.
Hotovo
5.
Upravte a vychutnajte si
Polievku opäť priveďte do varu. Pažítku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Polievku podávajte horúcu s pažítkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.