Domáce bazalkové pesto

Bazalkové pesto je perfektný základ na cestoviny

Bazalkové pesto (pôvodný názov Pesto alla Genovese) je pravdepodobne najznámejšie a najobľúbenejšie pesto zo všetkých. Máte vždy v zásobe pohár pre prípad, že by ste opäť dostali hlad a chceli si pripraviť pesto s cestovinami? To poznáme! Odteraz si ho jednoducho môžete urobiť sami. Dobre uzavreté v nádobe v chladničke vydrží pesto týždeň alebo aj dlhšie. Navyše nevyzerá skvele len v kombinácii s cestovinami, toto čerstvé pesto je tiež skutočným vrcholom ako šalátový dresing alebo poleva na lahodný grilovaný steak z tuniaka.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2zväzky čerstvej bazalky
50 g parmezánu
30 g píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

319 Kalórie
4 g Sacharidy
30 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Bazalku umyte a osušte. Do pesta môžete použiť stonky a listy. Cesnak ošúpte a nahrubo nasekajte. Nastrúhajte parmezán.
Hotovo
2.

Opražte píniové oriešky

Píniové oriešky pražte bez pridania oleja na panvici na miernom ohni približne 5 minút, kým nie sú zlatohnedé. Nechajte mierne vychladnúť.
Hotovo
3.

Pesto rozmixujte

Všetky prísady okrem olivového oleja vložte do mixéra a mixujte (podľa možnosti pomocou pulznej funkcie), kým nevznikne homogénna zmes. Počas mixovania postupne prilievajte olivový olej, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Hotovo
4.

Dochuťte

Dochuťte soľou a korením a vychutnajte si ich ihneď alebo ich uložte do vzduchotesnej nádoby v chladničke.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Recept zodpovedá 4 porciám. Jedna porcia vystačí na cca 150 g uvarených cestovín.
 Uložiť ako PDF