Domáci pšeničný chlieb

2 Stunden

Stredne náročné

12 Portionen

Neváhajte vyskúšať pšeničný chlieb

Pečiete si vlastný pšeničný chlieb? Je to naozaj jednoduché! Dnes vám ukážeme náš recept na chrumkavý a rustikálny pšeničný chlieb. Obzvlášť praktické: Vďaka celkovému času pečenia, ktorý je len niečo vyše hodiny, je váš vlastnoručne upečený chlieb rýchlo hotový a môžete si ho vychutnať teplý a čerstvý z pece. Vyskúšajte recept priamo tu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g hladkej múky
300 ml vlažnej vody
1/2kocky čerstvého droždia
2ČL soli
1 1/2ČL medu
2PL slnečnicového oleja

Nutričné hodnoty

160 kalórie
30 g sacharidy
2 g tuk
5 g bielkoviny

Postup

1.

Aktivujte kvasinky

Zmiešajte múku a soľ. V strede urobte jamku. Med, droždie a vlažnú vodu vymiešajte do hladka a nalejte do jamky. Nechajte stáť 20 minút, aby sa kvasnice aktivovali.
Hotovo
2.

Urobte cesto

Pridajte slnečnicový olej a miešajte, kým cesto nie je hladké a nelepí sa. Prikryte a nechajte 15 minút kysnúť pri izbovej teplote.
Hotovo
3.

Vyformujte cesto

Cesto opäť premiešajte, vytvarujte do požadovanej formy a položte na plech vyložený papierom na pečenie. Prípadne môžete použiť hrniec s pokrievkou vhodný na pečenie v rúre. Nechajte kysnúť ďalších 30 minút.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 180 °C.
Hotovo
5.

Pečieme chlieb

Chlieb pečieme v rúre približne 40 minút, pričom na dne rúry je nádoba s vodou. V hrnci odstráňte pokrievku počas posledných 10 minút.
Hotovo

Poznámky

1 porcia zodpovedá jednému krajcu chleba. Predpokladáme, že z jedného bochníka je približne 12 krajcov.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky